Εξαφανίζονται Links από το Webmaster Tools

Backlinks

Παρατήρησε κανείς την πρόσφατη απώλεια χιλιάδων Links από το Webmaster Tools; Τι λέει η Google για αυτό;

Χάθηκαν τα Backlinks;

Από τα μέσα Ιουνίου παρατηρήθηκε από πολλούς Webmasters μεγάλη απώλεια Links από το Webmaster Tools της Google και σε ορισμένες περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι εξαφανίστηκαν έως και το 80% των Backlinks. Αυτό προφανώς προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση καθώς αρχές Ιουλίου αναμένεται το δεύτερο Pagerank Update του 2013 και μια πιθανή απώλεια των Backlinks θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη μείωση στο Pagerank αυτών των ιστοσελίδων.

Τι δήλωσε η Google;

Η Google επιβεβαίωσε ότι υπήρξε ένα Bug, το οποίο ήταν υπεύθυνο για την απώλεια των Links και επισήμανε ότι ερευνά αυτή την υπόθεση. Σύμφωνα με τη δήλωση, το Bug επηρέασε μόνο το αποτέλεσμα που εμφανίζει το Webmaster Tools, χωρίς να έχει καμία επίπτωση στον αλγόριθμο που υπολογίζει την αξία των ιστοσελίδων.

Ποια είναι η σύμπτωση;

Λίγες μέρες πριν το πρώτο Pagerank Update, που ολοκληρώθηκε το Φεβρουάριο του 2013, παρατήρησα ακριβώς την ίδια κατάσταση! Η απώλεια των Links από το Webmaster Tools είχε φτάσει στο 50%, σε όλα τα Sites και Blogs που διαχειρίζομαι. Βέβαια μετά το update επανήλθαν όλα στην αρχική τους κατάσταση, όπως ακριβώς συνέβη και τώρα, με τη διαφορά ότι το Update βρίσκεται σε αναμονή. Πόσο πιθανό να οφείλεται σε ένα Bug, το οποίο δε διορθώθηκε σε διάρκεια 5 μηνών;