5 ιδέες για να πετύχεις ως Affiliate

Online Marketing

Είσαι νέος Affiliate και ψάχνεις ιδέες και τρόπους που πραγματικά θα έχουν αποτέλεσμα;

Όσο μεγαλύτερο ενθουσιασμό προκαλεί η πρώτη επαφή με το Affiliate Marketing, τόσο μεγαλύτερη απογοήτευση νιώθει κάθε νέος Affiliate, όταν διαπιστώνει ότι οι προσπάθειές του δεν παράγουν αποτέλεσμα. "Γιατί δεν υπάρχουν έσοδα; Η σελίδα μου έχει επισκεψιμότητα και τα banners είναι εντυπωσιακά.. Τι κάνω λάθος;".

Αυτή είναι μια πολύ συνηθισμένη κατάσταση που έχουν βιώσει οι περισσότεροι Affiliates κατά το ξεκίνημά τους. Αρχικά ανακαλύπτουν την ιδέα του Affiliate Marketing, γίνονται Affiliates σε κάποια Networks, βλέπουν μπροστά τους αμέτρητες καμπάνιες διαφήμισης, δοκιμάζουν διάφορα banners και τελικά το αποτέλεσμα είναι μερικά ευρώ τα οποία δε μπορούν να τα βάλουν στην τσέπη τους, αφού δεν έχει συμπληρωθεί το ελάχιστο όριο.. Μερικές ιδέες και συμβουλές που μπορούμε να ακολουθήσουμε, ώστε να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση, είναι οι ακόλουθες:

1. Φτιάχνουμε μια εξειδικευμένη σελίδα (Niche Site).

Πόσο πιθανό είναι να επισκεφτεί κάποιος ένα κατάστημα με ρούχα και τελικά να αγοράσει ένα smartphone; Μάλλον απίθανο. Πόσο πιθανό είναι όμως ένα κατάστημα με ηλεκτρονικά είδη να προωθεί smartphones και να έχει επιτυχία ή ένα κατάστημα με κινητά; Σίγουρα η μεγαλύτερη επιτυχία θα προέρχεται από το κατάστημα που προωθεί κινητά, γιατί πολύ απλά το smartphone ταιριάζει απόλυτα με τα προϊόντα που πωλούνται σε αυτό. Ακριβώς με το ίδιο σκεπτικό λειτουργεί η προώθηση προϊόντων Affiliate Marketing στο Internet.

Για να φτιάξουμε ένα Niche Site θα πρέπει πρώτα να εντοπίσουμε τα διαθέσιμα προϊόντα που έχουν ζήτηση στην online αγορά και κατόπιν να δημιουργήσουμε Mini Sites με σχετικό περιεχόμενο. Στο περιεχόμενο θα μπορούσαμε να γράψουμε Reviews προϊόντων με την προσωπική μας γνώμη, Reviews από πελάτες που τα έχουν δοκιμάσει, σχετικές εικόνες και videos.

2. Σύγκριση προϊόντων.

Μια πολύ καλή τακτική είναι να προσθέσουμε άρθρα σύγκρισης παρόμοιων προϊόντων. Έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα να εισάγουμε όσο το δυνατόν περισσότερα Affiliate products, τα οποία συστήνουμε, αφήνοντας τον αναγνώστη να επιλέξει ποιο είναι το καλύτερο για αυτόν.

3. Δίνουμε κίνητρα (Incentives).

Μια από τις πιο δημοφιλείς ιδέες στο Affiliate Marketing είναι η παροχή κινήτρων ή Incentives. Χαρίζοντας κάτι δωρεάν ή δίνοντας μια έκπτωση ή επιστροφή χρημάτων, ο επισκέπτης έχει ένα λόγο παραπάνω για να επιλέξει ένα προϊόν. Αυτή η τακτική λειτούργησε και λειτουργεί αποτελεσματικά με τα γνωστά Deal Sites.

4. Δείχνουμε πως λειτουργεί.

Στο Διαδίκτυο μπορεί να βρει κάποιος εκατοντάδες Reviews προϊόντων, αλλά με ελλιπείς πληροφορίες. Μια καλή ιδέα για να διώξουμε τη δυσπιστία του πιθανού ενδιαφερόμενου είναι να παρουσιάσουμε το προϊόν γράφοντας την προσωπική μας εμπειρία ή ακόμα και μέσα από video. Αν δεν έχουμε δοκιμάσει ένα προϊόν πως θα πείσουμε κάποιον άλλο να το αγοράσει;

5. Σελίδα προορισμού (Landing Page).

Για να έχει αποτέλεσμα η προώθηση μιας καμπάνιας, θα πρέπει να οδηγούμε τον επισκέπτη σε μια επαγγελματική και εμφανίσιμη σελίδα, ακριβώς σε αυτό που του έχουμε περιγράψει. Το Landing Page αποτελεί το τελευταίο στάδιο και από αυτό θα κριθεί εάν θα πετύχουμε ή θα αποτύχουμε. Πάντα θα πρέπει να ελέγχουμε το Landing page του διαφημιζόμενου και σε περίπτωση που δε μπορεί να πείσει πρώτα εμάς, τότε πιθανόν να μην πείσει κανέναν.