Πληρωμές μέσω Paypal - Τι πρέπει να γνωρίζεις

Paypal Icon

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν κάνεις ένα λογαριασμό στην Paypal. Πως θα δημιουργήσεις ένα λογαριασμό και πως θα λάβεις πληρωμές;

Τι είναι η Paypal και πως λειτουργεί;

Η Paypal αποτελεί τον πιο γνωστό και αξιόπιστο διαμεσολαβητή για Online συναλλαγές. Οι ηλεκτρονικές πληρωμές ή αγορές γίνονται με τον εξής πολύ απλό τρόπο: Τα χρήματα στέλνονται χρησιμοποιώντας μόνο το Paypal email ενός χρήστη, χωρίς να γίνονται γνωστές απόρρητες πληροφορίες όπως πιστωτικές κάρτες ή άλλες τραπεζικές πληροφορίες. Κάθε χρήστης, άτομο ή εταιρία, μπορεί να κάνει λογαριασμό στην Paypal εισάγοντας μόνο ένα email, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια για όλες τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

 

Τι χρειάζεται για να κάνω ένα λογαριασμό στην Paypal;

Για να “ανοίξει” κάποιος ένα λογαριασμό στην Paypal, αρκούν ένα έγκυρο email που υπάρχει πρόσβαση και ένα password.

 

Πόσα emails μπορώ να δηλώσω σε ένα λογαριασμό Paypal;

Κατά τη δημιουργία ενός λογαριασμού Paypal δηλώνεται το βασικό email και έπειτα μπορούν να χρησιμοποιηθούν άλλα 7 διαφορετικά emails που θα αντιστοιχούν στο ίδιο Account.

 

Unverified Account.

Κατά τη δημιουργία ενός λογαριασμού στην Paypal, ο λογαριασμός αυτός θα χαρακτηριστεί αναπόφευκτα ως Unverified Account. Ένας ανεπιβεβαίωτος λογαριασμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ηλεκτρονικές συναλλαγές, αλλά με κάποιους περιορισμούς. Στην πράξη αυτός ο λογαριασμός μπορεί να δεχτεί και να στείλει ηλεκτρονικές πληρωμές, αλλά με μηνιαίο όριο. Από τη στιγμή που θα δεχτεί ένα χρηματικό ποσό, μπορεί ο χρήστης να κάνει μια Online αγορά χρησιμοποιώντας μόνο το email του.

Προσοχή! Αν σε έναν Unverified Account γίνουν συναλλαγές με χρηματικά ποσά άνω του ορίου από αυτά που ορίζει η Paypal, τότε αυτός ενδέχεται να παγώσει για 6 μήνες. Αυτό γίνεται για την αποφυγή διακίνησης ή ξεπλύματος μαύρου χρήματος και για λόγους ασφαλείας. Με λίγα λόγια ένας Unverified λογαριασμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί τελείως ανώνυμα για αποστολή ή λήψη χρημάτων με όριο περίπου τα 500$ το μήνα, αλλά όχι για διακίνηση χιλιάδων ευρώ ή άλλου νομίσματος.

Επίσης υπάρχει περίπτωση κάποιοι πωλητές να μη δέχονται πληρωμές από Unverified Accounts, αλλά γενικά ισχύει ότι αν υπάρχουν χρήματα σε ένα λογαριασμό της Paypal, αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν Online.

 

Verified Account.

Για να γίνει ένας Paypal λογαριασμός Verified πρέπει να δηλωθεί ένας τραπεζικός λογαριασμός και μια χρεωστική ή πιστωτική κάρτα Mastercard ή Visa. Για την επιβεβαίωση του τραπεζικού λογαριασμού, η Paypal θα προσπαθήσει να κάνει μια μεταφορά 1,50€ σε αυτή. Από τη στιγμή που θα μπορέσει να δει ο χρήστης αυτό το ποσό στην Paypal του, τότε ο λογαριασμός μετατρέπεται σε Verified και αλλάζουν τα όρια αποστολής ή λήψης χρημάτων.

 

Πως μπορώ να πάρω τα χρήματά μου από την Paypal;

Υπάρχουν δυο τρόποι για να “τραβήξει” κάποιος τα χρήματά του από ένα λογαριασμό Paypal. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι να σταλούν σε ένα τραπεζικό λογαριασμό μέσα σε τρεις μέρες μετά το αίτημα. Η Paypal δε χρεώνει τέλη για τους χρήστες που κάνουν withdraw, αλλά η τράπεζα ενδέχεται να χρεώνει τέλη συναλλαγής. Προσοχή! Δε μπορεί να γίνει withdraw σε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, παρά μόνο σε τραπεζικό λογαριασμό.

Ο δεύτερος τρόπος είναι μέσω επιταγής, αλλά εκτός των ΗΠΑ είναι μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία.

 

Σε τι νόμισμα μπορώ να κάνω ανάληψη;

Κατά τη δημιουργία λογαριασμού στην Paypal, πρέπει να δηλωθεί το επιθυμητό βασικό νόμισμα το οποίο δεν αλλάζει στην πορεία. Η ανάληψη χρημάτων γίνεται μόνο σε αυτό το νόμισμα, ασχέτως αν ο λογαριασμός έχει δεχτεί ευρώ, δολάρια ή λίρες, κατόπιν μετατροπής από την Paypal.

 

Πως κάνω ανάληψη χρημάτων όταν στην Paypal υπάρχουν ευρώ και δολάρια;

Αν ένας λογαριασμός Paypal έχει δεχτεί πληρωμές σε διαφορετικά νομίσματα, τότε στο κεντρικό μενού θα εμφανίσει το σύνολο των χρημάτων στο νόμισμα που έχει επιλεγεί, καθώς και αναλυτικές πληροφορίες για κάθε νόμισμα ξεχωριστά. Ένας χρήστης δε μπορεί να κάνει ταυτόχρονη ανάληψη από όλο το ποσό, όταν αυτό είναι χωρισμένο σε διαφορετικά νομίσματα. Αυτό συνεπάγεται στο ότι θα πρέπει να επιλεγεί ξεχωριστά το ποσό από το κάθε νόμισμα. Δηλαδή για παράδειγμα, πρώτα κάνει ο χρήστης withdraw τα ευρώ και έπειτα τα δολάρια σαν ξεχωριστή συναλλαγή. Η Paypal θα κάνει την μετατροπή των δολαρίων σε ευρώ, αφού γνωστοποιήσει πρώτα την αντιστοιχία και εφόσον ο χρήστης την επιβεβαιώσει τα στέλνει στον τραπεζικό του λογαριασμό. Αυτό συνεπάγεται σε διπλά τέλη από την μεριά της τράπεζας, αλλά είναι αναπόφευκτο αφού είναι ξεχωριστές συναλλαγές.

Σχετικά άρθρα:

Οδηγός για πωλήσεις με Paypal

Εργαλείο για εύκολες πωλήσεις μέσω Paypal

Όταν η PayPal μοίραζε χρήματα