Ιστορίες εκατομμυρίων από πετυχημένους Affiliates

Βγάζοντας λεφτά από το Internet

Τρεις αληθινές ιστορίες από ανθρώπους που ασχολήθηκαν με το Affiliate Marketing κερδίζοντας εκατομμύρια και μπορούν να γίνουν έμπνευση.

Οι τρεις παρακάτω ιστορίες αναφέρονται σε ανθρώπους που κατάφεραν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και να γίνουν εκατομμυριούχοι, προωθώντας ή πουλώντας προϊόντα άλλων, κυρίως σε ψηφιακή μορφή, μέσω του διαδικτύου με Affiliate Marketing.

Η ιστορία του Shawn Collins

Ο Shawn είναι πλέον ένα από τα πιο αναγνωρισμένα πρόσωπα στο χώρο του Internet Marketing. Η δραστηριότητά του ως Affiliate ξεκινάει περίπου το 1997, όπου ασχολείται με το Blogging. Στην πορεία του ασχολήθηκε με τη συγγραφή πολλών marketing eBooks, ενώ οι ιστοσελίδες του είναι αφιερωμένες στο Internet Marketing. Η φήμη του κορυφώθηκε με την ίδρυση του Affiliate Summit το 2003, μια "Σύνοδος Κορυφής" για το Affiliate Marketing με παρουσίαση εκπαιδευτικών σεμιναρίων σχετικά με τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις του χώρου, όπου παίρνουν μέρος Affiliates, Networks και Merchants από όλο τον κόσμο.

Jeremy Palmer ο Affiliate του ενός εκατομμυρίου

Αν για πολλούς Affiliates το ποσό των $100.000 αποτελεί το μαγικό στόχο, ο Jeremy το κατάφερε μέσα σε ένα έτος, ενώ το δεύτερο χρόνο έφτασε το $1.000.000. Η ιστορία του ξεκινάει το 2003 όπου εργαζόταν σε μια μικρή εταιρία που παρείχε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Εκείνο το διάστημα πειραματιζόταν με διάφορες Online επιχειρήσεις και μετά από ψάξιμο ανακάλυψε τα Affiliate Programs. Στα 27 του ως προς έκπληξη παρατήρησε ότι μερικοί Affiliates κέρδιζαν χιλιάδες δολάρια σε προμήθειες προωθώντας κάποιες εταιρίες.

Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να προσθέσει δοκιμαστικά μερικά Affiliate Links στην ιστοσελίδα που είχε. Οι προμήθειες που έτυχε να κερδίσει τον ενθάρρυναν να φτιάξει κι άλλα Affiliate Sites με διαφορετικό περιεχόμενο και να εισβάλει σε άλλους κλάδους της Online βιομηχανίας.

Η ταχύτητα με την οποία μάθαινε καινούρια πράγματα και η επιμονή του πάνω σε αυτό που έκανε έφεραν απίστευτα αποτελέσματα που λίγοι θέλουν να πιστεύουν. Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, μέσα σε μόλις δυο μήνες κατάφερε να κερδίζει περισσότερα Online απ' ότι στην καθημερινή του δουλειά. Μετά από έξι μήνες διπλασίασε τα έσοδά του και αποφάσισε να παραιτηθεί από την εργασία του και να εστιάσει αποκλειστικά στο διαδίκτυο και το Affiliate Marketing.

Μέσα σε δυο χρόνια δημιούργησε πάνω από 100 Affiliate Sites, ενώ τα έσοδά έφτασαν το $1.000.000. Ο Jeremy επίσης αποτέλεσε case study από το Network Commission Junction. Ο ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Affiliate Marketing, ενώ όχι και τόσο του Adsense.

Η επιτυχία του Robert Markus

Ο Robert είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να συνδυάσει την αγάπη του για το τζόκινγκ με το μάρκετινγκ και να γράψει μια εξαιρετικά πετυχημένη ιστορία. Όλα ξεκίνησαν όταν κάνοντας τζόκινγκ, αντιλήφθηκε ότι ακούγοντας μουσική που ταίριαζε με το ρυθμό του έτρεχε καλύτερα.

Αυτή η παρατήρησή του τον οδήγησε στη δημιουργία μιας ιστοσελίδας η οποία περιέχει λίστες μουσικής iTunes για αυτούς που ασχολούνται με το τζόκινγκ ή και για άλλα αθλήματα δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να δημιουργήσουν, ανάλογα με το ρυθμό τους, μια προσωπική λίστα μουσικής και να την ακούνε κατά τη διάρκεια της άσκησης. Όλα τα μουσικά κομμάτια προέρχονται από iTunes και συνδέονται με Affiliate code από το Network της Linkshare. Αυτό σημαίνει ότι όταν κάποιος χρήστης αγοράζει ένα κομμάτι ή ένα ολόκληρο playlist, ο Robert κερδίζει προμήθειες επί των πωλήσεων.