Πως να αποφύγεις ένα Network απατεώνα;

Προσοχή απατεώνας σύμβολο

Απλοί προληπτικοί τρόποι για να καταλάβεις εάν ένα Affiliate Marketing Network είναι απατεώνας ή έχει κακή φήμη, ώστε να γλιτώσεις χρόνο και χρήμα. Πως θα ξεχωρίσουμε εάν ένα δίκτυο είναι αξιόπιστο;

Στη σημερινή εποχή και όσο αναπτύσσεται το Affiliate Marketing σε παγκόσμιο επίπεδο, παρατηρούμε δεκάδες Networks να ξεπηδούν από το πουθενά και να υπόσχονται μεγάλα κέρδη. Στους καιρούς της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης όπου κλείνουν ιστοσελίδες μέσα σε μια νύχτα θα πρέπει να προλαμβάνουμε το κακό και να μην εμπιστευόμαστε πλήρως οτιδήποτε βρεθεί μπροστά μας.

Λάθος οικονομική διαχείριση, κακό μάνατζμεντ, κακοπληρωτές διαφημιζόμενοι είναι μερικοί από τους λόγους που μπορούν να οδηγήσουν ένα Network να κλείσει τους server του εν μια νυκτί και αρκετοί Affiliates να κλαίνε το χρόνο που σπατάλησαν και τα χρήματα που ήταν σε αναμονή.

Βέβαια το ενδεχόμενο να τύχουμε σε ένα απατεώνα δε μπορεί να μας αποτρέψει από το να ψάχνουμε καινούριες ευκαιρίες σε νέα ή άγνωστα Affiliate Networks. Άλλωστε αυτό που αναζητάει ο κάθε Affiliate είναι το Network με τα προγράμματα που ταιριάζουν καλύτερα στην ιστοσελίδα του και τις μεγαλύτερες πληρωμές.

Affiliate Networks

Τι χαρακτηρίζει ένα Network απατεώνα;

  • Υπάρχουν Networks που λειτουργούν σαν τράπεζες, δηλαδή δε σέβονται τους όρους πληρωμής και αποδίδουν τα χρήματα που δικαιούνται οι Affiliates με καθυστέρηση. Αν ένα Network που υποτίθεται πληρώνει κάθε 30 μέρες καθυστερεί δυο μήνες, ουσιαστικά αποταμιεύει τα χρήματα των δικαιούχων με παρόμοιο τρόπο όπως τις τράπεζες, χωρίς βέβαια να προσδίδει τόκους!

 

  • Αν το δίκτυο δεν απαντάει σε emails ή τηλέφωνα και γενικά αποφεύγει την επικοινωνία με τους Affiliates του, τότε  χτυπάει το καμπανάκι. Τα Networks που πρόκειται να κλείσουν χάνουν ξαφνικά την επικοινωνία και μετά επέρχεται ο ξαφνικός θάνατος, με αποτέλεσμα να βλέπουμε το domain name προς πώληση.

 

  • Όταν παρατηρήσει κανείς πολλά χαμένα Leads ή Sales και το Network δε μπορεί να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση για ενδεχόμενο πρόβλημα καταγραφής των Cookies ή λόγω κακού διαφημιζόμενου, τότε σαφώς γίνεται ύποπτο.

Πως θα καταλάβουμε εάν ένα Network είναι αξιόπιστο;

  • Βρίσκουμε πόσα χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο του Internet Marketing. Ένα Network που κουβαλάει χρόνια στην πλάτη του, έχει αποδεδειγμένη παρουσία και εμπειρία στο μάνατζμεντ.

 

  • Διαβάζουμε Reviews παίρνοντας τη γνώμη των Affiliates του. Για να αποφύγουμε όμως τα ψεύτικα Reviews διαβάζουμε κυρίως τις ιστοσελίδες που εμπιστευόμαστε.

 

  • Θα πρέπει να απαντάει στις ερωτήσεις μας μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα και η επικοινωνία να γίνεται εύκολα εφικτή.

 

 

  • Ελέγχουμε αν δίνει ανταγωνιστικές προμήθειες. Είναι γνωστό οτι ένα Affiliate Network είναι μεσάζων μεταξύ διαφημιστών και διαφημιζόμενων, οπότε η μοίρα του εξαρτάται από άλλες εταιρίες οι οποίες πληρώνουν για διαφήμιση. Αυτό σημαίνει ότι εάν παρατηρήσουμε πολύ μικρές προμήθειες, πιθανόν να πρόκειται για σχεδόν φαλιρισμένες εταιρίες. Η άλλη περίπτωση είναι να κάνουμε σύγκριση των ίδιων προγραμμάτων σε σχέση με τις προμήθειες που δίνουν τα ανταγωνιστικά δίκτυα.

 

  • Ένα δίκτυο με μεγάλο αριθμό Advertisers και Affiliates είναι ένας πολύ θετικός δείκτης αξιοπιστίας.

 

  • Οι όροι πληρωμής εκτός του ότι μας προσελκύουν, αποτελούν ένα γρήγορο τρόπο για να αντιληφθούμε εάν ένα δίκτυο είναι συνεπές ως προς τις πληρωμές του ή όχι. Από τα Networks που πληρώνουν κάθε 30 ή 7 μέρες μπορούμε τάχιστα να μάθουμε εάν είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις του.