Πως να αποφύγεις τα nofollow backlinks

nofollow backlinks

Ένας απλός και γρήγορος τρόπος για να αποφύγεις τα άσκοπα nofollow backlinks που δεν αυξάνουν το Pagerank της ιστοσελίδας σου!

Είναι γνωστό ότι για να αυξηθεί η αξία μιας ιστοσελίδας απαιτείται μεγάλος και ποιοτικός αριθμός backlinks από άλλες ιστοσελίδες. Πολλοί webmasters, ξεκινώντας βιαστικά να κυνηγήσουν όσα περισσότερα backlinks μπορούν καταλήγουν σε άσκοπες κινήσεις, αφού στην πραγματικότητα έχουν εισπράξει περισσότερα nofollow backlinks και ελάχιστα dofollow. Το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό, εφόσον τα nofollow backlinks δεν συνυπολογίζονται στον αλγόριθμο του Pagerank της Google.

Ο λόγος για τον οποίο χρησιμοποιούνται τα nofollow backlinks είναι για να περιοριστεί το ατελείωτο spamming από τους κυνηγούς του pagerank. Έτσι στα περισσότερα forums, blogs, καταλόγους και social media εισάγεται στο σύνδεσμο η μαγική εντολή: rel="nofollow".. Ένα τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί το wikipedia, το οποίο έχει κυριολεκτικά βομβαρδιστεί από spammers.

Wikipedia Backlinks

Και επειδή θα ήταν πραγματικά χάσιμο χρόνου, να ανοίγεις και να ψάχνεις στον html κώδικα κάθε ιστοσελίδας εάν υπάρχει η εντολή rel="nofollow", ή να ελέγχεις εκ των υστέρων τα αποτελέσματα των backlinks checker sites, ο καλύτερος και πιο γρήγορος τρόπος είναι το εργαλείο Link Parser.

Το Link Parser είναι ένα δωρεάν extension το οποίο ελέγχει σε πραγματικό χρόνο τα links μιας ιστοσελίδας, χρωματίζοντας με πράσινο τα "dofollow" και με κόκκινο τα "nofollow". Έτσι ο κάθε κυνηγός Pagerank μπορεί να έχει μια γρήγορη εικόνα και να αποφεύγει άσκοπες κινήσεις.

Για την εγκατάσταση του Link Parser στο Google Chrome: Linkparser Chrome

Ενώ για το Mozilla Firefox: Linkparser Firefox