Τα σημαντικότερα SEO tips του 2013 από την Google

SEO tips

Κάτι αλλάζει στο SEO το 2013. Ας δούμε προσεκτικά τα σημαντικότερα σημεία που τονίζει ο Matt Cutts, εκπρόσωπος της Google, στο παρακάτω video.

Σε μια προσπάθεια να απαντηθούν πολλά ερωτήματα που εκφράζουν οι webmasters το τελευταίο διάστημα, ο Matt Cutts αναφέρει επίσημα τα σημαντικά σημεία που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ανακατάταξη των αποτελεσμάτων αναζήτησης το 2013. Η Google θα συνεχίσει και φέτος την προσπάθειά της να υποβαθμίσει τα sites που χρησιμοποιούν τεχνικές Black Hat SEO και να αναδείξει αυτά που ακολουθούν τους κανόνες.

1. Penguin update. Τα updates του αλγόριθμου Penguin θα συνεχιστούν και να θα έχουν μεγαλύτερες επιπτώσεις το 2013, κάτι το οποίο θα φέρει σε κάποιους χαρά και σε κάποιους λύπη, αλλά δε θα πρέπει να ξαφνιάσει κανέναν.

2. Link building. Η στρατηγική απόκτησης πληρωμένων backlinks σιγά σιγά θα εξαλειφτεί, εφόσον αυτά δε θα λαμβάνονται υπόψη στο Pagerank. Επίσης θα τιμωρηθούν τα sites που χρησιμοποιούν unnatural links.

3. Spam Keywords. Πολλές λέξεις κλειδιά που οδηγούν σε ιστοσελίδες χαμηλής ποιότητας ή που τείνουν να προσελκύουν περισσότερο Black Hat τεχνικές θα μπουν στο στόχαστρο του Matt Cutts και της Google.

4. Hacked Sites. Η Google θα αναλάβει βελτιωμένη δράση στις περιπτώσεις όπου κάποιες ιστοσελίδες έχουν δεχτεί επιθέσεις από Hackers, με συνέπεια να έχουν μολυσμένο ή κακόβουλο λογισμικό, προειδοποιώντας τους χρήστες και τους webmasters για να προβούν σε διορθωτικά μέτρα αποκατάστασης.

5. Authority Sites. Η ακρίβεια και η ποιότητα του περιεχομένου, καθώς και ο συσχετισμός τους σε σχέση με τα keywords που χρησιμοποιούνται στους τίτλους και στις περιγραφές, αποτελεί την καλύτερη τακτική SEO για την Google. Αυτές οι τακτικές θα συνεχίσουν να προάγονται στα αποτελέσματα αναζήτησης.

6. Link analysis. Η Google θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο τον τρόπο υπολογισμού του Pagerank, αναλύοντας πιο διεξοδικά την ποιότητα των Backlinks.

7. Panda update. Η Google γνωρίζει ότι κάποιες ιστοσελίδες χτυπήθηκαν άδικα από το Panda update και για αυτό θα προσπαθήσει να μετριάσει τις επιπτώσεις που δέχτηκαν κατά τον υποβιβασμό τους στα αποτελέσματα αναζήτησης.

8. Multiple of same domain in SERP. Η απόφαση της Google να μειώσει από την πρώτη σελίδα αποτελεσμάτων, τα πολλαπλά αποτελέσματα που αναφέρονται στις ίδιες ιστοσελίδες, μάλλον θα ταράξει λίγο τα νερά.

9. Webmaster communication. Ο Matt Cutts εκδήλωσε για άλλη μια φορά την επιθυμία του για πιο ανοιχτή συνομιλία με τους webmasters, έτσι ώστε ο καθένας να αποκτήσει την κατάταξη που αξίζει.

 

Το video με τις SEO συμβουλές του Matt Cutts.