Πλεονεκτήματα του email marketing

Πλεονεκτήματα email marketing

10 πλεονεκτήματα του email marketing!

Το email marketing έχει αποδειχτεί ότι αποτελεί τη δεύτερη πιο αποτελεσματική τακτική στο internet marketing. Τα χρήματα που θα επενδυθούν σε καμπάνιες email marketing έχουν γρήγορο χρόνο απόσβεσης, με την προϋπόθεση ότι η προώθηση έχει γίνει σωστά.

Το email marketing αποτελεί μια τακτική χαμηλού κόστους, όσων αφορά την online διαφήμιση. Αν θα το συγκρίναμε με το παραδοσιακό ταχυδρομείο, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι σημαντικά οικονομικότερο, ταχύτερο και φιλικότερο προς το περιβάλλον.

Οι διαφημιζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ταχυδρομήσουν με ηλεκτρονικό τρόπο χιλιάδες emails σε διαφορετικά άτομα, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, σε καθημερινή βάση. Αν τα άτομα που λαμβάνουν τα emails προέρχονται από εγγραφή σε κάποιο newsletter, δηλαδή από καθαρό ενδιαφέρον, τότε ο διαφημιζόμενος μπορεί να απολαύσει άμεση και τάχιστη διαφήμιση και φυσικά μεγάλα κέρδη.

Εκτός από εξοικονόμηση χρόνου, το email marketing απαιτεί μικρή καταβολή προσπάθειας. Χρησιμοποιώντας ένα βασικό μοτίβο (template) email, μπορεί κάποιος να κάνει αλλαγές στο περιεχόμενο και να δημιουργήσει διαφορετικές διαφημιστικές καμπάνιες σε ελάχιστο χρόνο.

Η προώθηση χιλιάδων emails μπορεί να επιτευχθεί μέσα σε λίγες ώρες και το πιο σημαντικό είναι ότι η διαδικασία αποστολής μπορεί να γίνει αυτόματα, καθώς και να γίνει ρύθμιση για την ακριβή ώρα έναρξης.

Στο email marketing συνήθως δημιουργούνται καμπάνιες που απευθύνονται προσωπικά στον κάθε αποστολέα, χρησιμοποιώντας το user name του. Αν και στην πραγματικότητα η αποστολή των emails γίνεται μαζικά, η χρήση του user name προσδίδει μια προσωπική αίσθηση.

Η διάδοση μιας πληροφορίας επιτυγχάνεται με πολύ γοργούς ρυθμούς. Στην περίπτωση όπου ο παραλήπτης του email βρήκε ενδιαφέρον και επιθυμεί να μοιραστεί αυτή την πληροφορία με άλλες επαφές του, τότε αυτό γίνεται σε δευτερόλεπτα κάνοντας forward με ένα click.

Όσων αφορά τη χρήση του email marketing, αυτή δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις και ικανότητες και μπορεί να πραγματοποιηθεί ατομικά, χωρίς να περιλαμβάνει προγραμματιστές, γραφίστες ή άλλο προσωπικό, το οποίο αυξάνει το κόστος της επένδυσης. Σε αυτό το κομμάτι υπάρχουν ιστοσελίδες που προσφέρουν email marketing προγράμματα και υπηρεσίες.

Στο email marketing μπορείς να παρακολουθήσεις την εξέλιξη μιας διαφημιστικής καμπάνιας, παρακολουθώντας ακριβή στατιστικά. Τα στατιστικά αυτά αφορούν το ποσοστό των emails που ανοίχτηκαν και το φυσικά το ποσοστό των ατόμων που κλίκαραν ένα σύνδεσμο.

Το email marketing είναι σίγουρα μια τακτική που αυξάνει τις πωλήσεις και πολλές φορές συντελεί σε επαναλαμβανόμενες πωλήσεις.