Social Media Marketing

Social Media Marketing

Η διαφήμιση μέσω των social media αποτελεί μια από τις πιο σύγχρονες μεθόδους marketing και παράλληλα μια από τις πιο πετυχημένες στο internet!

Στόχος του marketing στα social media  είναι η αύξηση επισκεψιμότητας σε μια ιστοσελίδα ή η προώθηση και διάδοση μιας πληροφορίας στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Για τις επιχειρήσεις αποτελεί ένα πολύ αποδοτικό μέσο δωρεάν διαφήμισης και για τους webmasters μια ευκαιρία για να κερδίσουν χρήματα στο internet.

Η διαφήμιση στα social media θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια μέθοδος διαφήμισης από στόμα σε στόμα (Word Of Mouth), από τη στιγμή που κάποια πληροφορία μπορεί να μοιραστεί από ένα χρήστη σε άλλους κάνοντας share. Η πληροφορία αφορά ένα ελκυστικό μήνυμα το οποίο μπορεί να μεταδοθεί σε μορφή κειμένου, εικόνας ή video.

Η προώθηση μιας διαφημιστικής καμπάνιας γίνεται στα social media networks, τα οποία αποτελούν online κοινότητες ανθρώπων που επικοινωνούν μέσω διαδικτύου και ανταλλάσουν πληροφορίες. Μερικά από τα κορυφαία social media networks είναι το facebook, το twitter, το google plus, το youtube και φυσικά τα blogs.

Το κέρδος από το social media marketing σε μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις είναι σημαντικό, καθώς αφορά προσέλκυση νέων πελατών, γρήγορη προώθηση νέων προϊόντων, διαδραστική επικοινωνία με τους πελάτες, παρακολούθηση των θετικών ή αρνητικών αντιδράσεων από μια διαφημιστική καμπάνια και σίγουρα έσοδα από το internet. Οι απλοί χρήστες μπορούν να αποκομίσουν κέρδος, συνδυάζοντας τα social media με ένα Affiliate Network.

Πως μπορώ να βγάλω λεφτά από τα Social Media;

Οποιοσδήποτε χρήστης στο internet έχει την ευκαιρία να βγάλει λεφτά από τα social media προωθώντας διαφημιστικές καμπάνιες, μέσω συνεργασίας με κάποιο Affiliate Network. Τα social media προσφέρουν πολλές δυνατότητες προώθησης διαφημίσεων και για αυτό θα πρέπει να γίνει η κατάλληλη επιλογή μεθόδου. Οι μέθοδοι προώθησης μπορεί να περιλαμβάνουν απλό κείμενο με Links, δημιουργικά εικόνων (banners), video ή και συνδυασμό όλων αυτών. Η προώθηση μιας διαφημιστικής καμπάνιας σε ένα κοινωνικό δίκτυο μπορεί να γίνει άμεσα ή έμμεσα.

Η άμεση διαφήμιση γίνεται όταν προωθείται απευθείας ένας σύνδεσμος, σε συνδυασμό με μια εικόνα ή μια μικρή περιγραφή, και οδηγεί στη σελίδα του διαφημιζόμενου. Ένα παράδειγμα μπορεί να είναι ένα διαφημιστικό Link στο Facebook το οποίο παρουσιάζει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία και τοποθετείται στο wall ενός χρήστη. Αν υπάρξει ενδιαφέρον από κάποιους χρήστες και εκτελέσουν μια ενέργεια, τότε υπάρχει χρηματικό κέρδος.

Η έμμεση διαφήμιση γίνεται όταν προωθείται ένας σύνδεσμος που οδηγεί σε ένα άρθρο μιας προσωπικής ιστοσελίδας ή blog, το οποίο έχει σκοπό να προωθήσει με Affiliate Link την ιστοσελίδα του διαφημιζόμενου. Σε αυτή την περίπτωση η διαφήμιση γίνεται έμμεσα, διότι ο χρήστης εκμεταλλευόμενος τα social media οδηγεί επισκέψεις στην ιστοσελίδα του και από εκεί στην ιστοσελίδα του διαφημιζόμενου.

Μέσα από social media networks που υποστηρίζουν προώθηση video, όπως το Youtube, μπορεί να πραγματοποιηθεί μια πετυχημένη καμπάνια marketing. Ένα καλό video μπορεί να δελεάσει τον θεατή του και μέσα από το τμήμα της περιγραφής, όπου μπορεί να ενσωματωθεί ένα Affiliate Link, να οδηγηθεί στον διαφημιζόμενο. Είναι μια πρακτική που χρησιμοποιείται ευρύτατα και αποφέρει χρήματα και επισκεψιμότητα!

Τα social media, όπως το twitter και το google plus, μπορούν επίσης να αποτελέσουν ένα υπέροχο μέσο για online marketing. Υπό μορφή κειμένου μπορεί να προωθηθεί μια πετυχημένη καμπάνια marketing. Βέβαια το κείμενο που θα συνταχθεί θα πρέπει να είναι σίγουρα ελκυστικό και όχι αδιάφορο ή spam! Η επισκεψιμότητα μπορεί να αγγίξει μεγάλα νούμερα και να έχει και αποτέλεσμα!

Το Facebook είναι το κοινωνικό δίκτυο που έχει μια εδραιωμένη θέση στο social media marketing εδώ και χρόνια. Είναι ίσως το ιδανικό μέσο που προσφέρεται για την προώθηση κάθε είδους επιχείρησης, μέσω των Fan pages. Η δημιουργία μιας σελίδας στο Facebook θεωρείται πλέον αναγκαία για κάθε επιχείρηση, καθώς τα οφέλη είναι σίγουρα πολλά. Η απόκτηση όσων περισσότερων Likes στο Facebook είναι μια νέα τάση, που όπως έχει μελετηθεί, αποφέρει καρπούς στο online marketing.

Μια κορυφαία επιλογή στο social media marketing δεν είναι άλλη από τα blogs. Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει ένα blog δωρεάν και να πειραματιστεί με διάφορες μεθόδους marketing. Δε νομίζω να υπάρχει κάτι καλύτερο από το να blogάρεις και να κερδίζεις χρήματα από το σπίτι σου.

Social media και Affiliate Marketing.

Τα social media networks και το Affiliate Marketing μπορούν να συνδυαστούν με αποτελεσματικό τρόπο και να αποφέρουν λεφτά από το internet χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Σύμφωνα με έρευνες, κατά το έτος 2012 το 60% των Affiliates χρησιμοποίησαν τα social media για να κερδίσουν επισκέψεις και να προωθήσουν διαφημιστικές καμπάνιες. Η επιλογή μιας διαφημιστικής καμπάνιας θα πρέπει να γίνει σε συνδυασμό με το κατάλληλο social media network για να έχει επιτυχία. Ένας ενεργός χρήστης μπορεί να επωφεληθεί της έντονης παρουσίας του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να οδηγήσει επισκέπτες μέσα από ένα ευρύ κοινό.

Από την εποχή που τα social media networks έγιναν διάσημα, πολλοί Affiliates αντιλήφθηκαν αμέσως τη δύναμη αυτών και την ευκαιρία που δημιουργούν, ώστε να οδηγούν επισκεψιμότητα δωρεάν.

Πως κερδίζεις λεφτά από το facebook

Making money from facebook

Έχεις Facebook και αναζητείς τρόπους για να βγάλεις χρήματα; Υπάρχει λύση!

Read more: Πως κερδίζεις λεφτά από το facebook

5 Μυστικά στο Twitter Marketing

Twitter Marketing

Οι πιο πετυχημένες στρατηγικές μάρκετινγκ στο Twitter που ακολουθούν τα μεγαλύτερα "Ονόματα", για να προωθήσουν τα προϊόντα τους και να αποκτήσουν περισσότερους Followers.

Read more: 5 Μυστικά στο Twitter Marketing

Κόστος διαφήμισης στο Youtube

Διαφήμιση στο Youtube

Έχει αναρωτηθεί κανείς πόσο κοστίζει μια διαφήμιση που εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα του Youtube; Κρατηθείτε γερά!!

Read more: Κόστος διαφήμισης στο Youtube