5 Μυστικά στο Twitter Marketing

Twitter Marketing

Οι πιο πετυχημένες στρατηγικές μάρκετινγκ στο Twitter που ακολουθούν τα μεγαλύτερα "Ονόματα", για να προωθήσουν τα προϊόντα τους και να αποκτήσουν περισσότερους Followers.

Το Twitter Marketing γίνεται μέσω tweets. Τα πιο πετυχημένα είδη tweet που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως είναι τα παρακάτω:

  • Tweets με εκπτώσεις ή εκπτωτικά κουπόνια. Ο κύριος λόγος για τον οποίο η πλειοψηφία των ανθρώπων ακολουθούν κάποιο Brand στο Twitter, είναι για να λαμβάνουν εκπτωτικά κουπόνια για τις αγορές τους. Αυτό είναι το πιο σημαντικό κίνητρο για τους Followers και η σημαντικότερη ανταμοιβή. Και εφόσον ο κόσμος ζητάει κουπόνια, θέλει να αγοράσει από εσένα.

 

  • Σύνδεσμοι με άρθρα, νέα και ανακοινώσεις. Το να κρατάς ενημερωμένους τους Followers μέσω άρθρων και ανακοινώσεων αυξάνει την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σου. Η επισκεψιμότητα με τη σειρά της δίνει μια ευκαιρία για ενημέρωση των νέων προϊόντων και των προσφορών, οπότε αυξάνει την πιθανότητα για πωλήσεις.

 

  • Tweets με θέμα "Πως να κάνεις κάτι" ή οδηγίες. Όσο περισσότεροι γνωρίζουν το προϊόν σου, τι κάνει και γιατί το χρειάζεται κάποιος, τόσο μεγαλύτερες είναι και οι πιθανότητες των πωλήσεων. Κάνοντας Tweet τους απαραίτητους συνδέσμους δίνει στους πιθανούς ενδιαφερόμενους μια ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στο προϊόν.

 

  • Tweets με Εικόνες και Videos. Η δύναμη της εικόνας είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο στο Online και στο Offline Marketing. Οι εικόνες μπορούν να συνδυαστούν με το Brand Name και να φέρουν πιο κοντά στοχευμένο κοινό και να δημιουργήσουν έναν ενθουσιασμό.

 

  • Online Υποστήριξη - Επικοινωνία. Το Twitter μπορεί να αποτελέσει ένα θαυμάσιο εργαλείο επικοινωνίας μεταξύ ενός Brand και του κοινού. Πολλές εταιρίες έχουν επιλέξει αυτό τον τρόπο για να έχουν μια άμεση επαφή με τους καταναλωτές τους σε προσωπικό επίπεδο, κάτι το οποίο δημιουργεί στενότερη σχέση και ταχύτερη εξυπηρέτηση.