Κόστος διαφήμισης στο Youtube

Διαφήμιση στο Youtube

Έχει αναρωτηθεί κανείς πόσο κοστίζει μια διαφήμιση που εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα του Youtube; Κρατηθείτε γερά!!

Το κόστος προβολής μιας διαφήμισης στην αρχική σελίδα ή στα τρία τέταρτα της αρχικής σελίδας του Youtube κυμαίνεται περίπου στα $375.000 - $400.000 την ημέρα!!!

Μπορεί να φαίνεται αστρονομικό αυτό το ποσό, αλλά αν αναλογιστεί κανείς ότι η αρχική σελίδα του Youtube δέχεται καθημερινά 45 - 60 εκατομμύρια προβολές, από περίπου 23 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες, τότε προφανώς μπορεί άνετα να πετύχει οποιοδήποτε διαφημιστικό στόχο θέσει ο διαφημιζόμενος. Φυσικά το πολύ υψηλό budget που απαιτείται για να διαφημιστεί κάποιος στο Youtube είναι απαγορευτικό για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αλλά τα οφέλη είναι σημαντικά και η έκθεση σε τόσα εκατομμύρια χρήστες μπορεί να εκτοξεύσει ένα προϊόν στα ύψη.

Διαβάστε τι αποτέλεσμα έφερε η διαφημιστική καμπάνια της Kraft Foods στο Youtube:

Η Kraft Foods είχε ξεκινήσει μια διαφημιστική καμπάνια για το Philly Cream Cheese, προβάλλοντας ένα Video που παρουσίαζε το συγκεκριμένο προϊόν. Ούτε λίγο ούτε πολύ το συγκεκριμένο Video παίχτηκε 51 εκατομμύρια φορές, ενώ 10 εκατομμύρια χρήστες το παρακολούθησαν ολόκληρο. Από αυτούς τους χρήστες οι 100.000 επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα μέσω του Video. Τελικά τα έσοδα της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 5%, κάτι το οποίο δεν είχαν ξαναδεί ποτέ πριν.

Όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα της εταιρίας ο Brand Manager της Kraft Foods, "Κοιτάς αυτούς τους αριθμούς.., μιλάμε για κάτι μεγαλύτερο από την τηλεόραση".