Domain Names

Make money from domain names

Μάθε πως μπορείς να αξιοποιήσεις ένα domain name για να βγάλεις λεφτά στο internet. Πως μπορείς να αγοράσεις και να πουλήσεις domains.

Domain name είναι η διεύθυνση μιας ιστοσελίδας στο διαδίκτυο. Κάθε ιστοσελίδα έχει μια μοναδική διεύθυνση , άρα κάθε domain name είναι μοναδικό. Η μοναδικότητα αυτή δίνει αξία και αντιστοιχεί σε χρήματα.

Οποιοσδήποτε μπορεί να αγοράσει μια διεύθυνση στο διαδίκτυο, χωρίς απαραίτητα να υπάρχει και μια ιστοσελίδα που να αντιστοιχεί σε αυτή.  Είναι πάρα πολύ απλό, στην ουσία αγοράζεις ένα όνομα το οποίο μπορείς να το «παρκάρεις» και να το διαθέσεις άμεσα προς πώληση.

Domain name parking

Κατά την αγορά ενός domain name έχεις τη δυνατότητα να το "παρκάρεις", έτσι ώστε να παρουσιάζει στους επισκέπτες μια προσωρινή ιστοσελίδα υπό κατασκευή. Το domain name parking δηλώνει ότι είναι κατοχυρωμένο και σου ανήκει. Μπορείς να επιλέξεις αυτή τη λειτουργία προσωρινά, μέχρις ότου δημιουργήσεις μια ιστοσελίδα, είτε να προβείς σε απευθείας πώληση προς τρίτους ή να το θέσεις απευθείας σε online πλειστηριασμό.

Cash parking

Cash parking είναι μια υπηρεσία κατά την οποία μπορείς να αξιοποιήσεις το parking domain name και να βγάλεις χρήματα. Όταν συνδέσεις το αναξιοποίητο domain name σου με το cash parking τοποθετούνται διαφημίσεις. Το αποτέλεσμα είναι να κερδίζεις ένα μερίδιο κάθε φορά που ένας επισκέπτης κάνει click σε μια διαφήμιση. Ανάλογα με είδος του λογαριασμού στο cash parking τα κέρδη σου κυμαίνονται από 60% - 80% των εσόδων από τις διαφημίσεις.

Domain name Forwarding

Domain name forwarding είναι η μέθοδος κατά την οποία ένα απλό όνομα ιστοσελίδας στέλνει αυτόματα τους επισκέπτες σε μια άλλη ιστοσελίδα. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και σύντομη. Αγοράζοντας ένα domain έχεις τη δυνατότητα επιλογής forward σε μια ιστοσελίδα της αρεσκείας σου. Το forward μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε να είναι μόνιμο ή προσωρινό. Οπότε εάν σκοπεύεις να εκμεταλλευτείς προσωρινά το domain name και στη συνέχεια να δημιουργήσεις ιστοσελίδα επιλέγεις την προσωρινή λειτουργία.

Μια έξυπνη διαδικασία είναι το Domain name forwarding. Ξεκινάς αγοράζοντας ένα Domain name, χωρίς να δημιουργήσεις ιστοσελίδα. Το ρυθμίζεις έτσι ώστε να στέλνει τους επισκέπτες στη σελίδα μιας εταιρίας και από τα έσοδα που θα προκύψουν παίρνεις ποσοστά προμήθειας. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να προχωρήσεις σε μια online συνεργασία (Affiliate) με κάποια εταιρία (Affiliate Networks).

Ένας άλλος τρόπος να κερδίσεις χρήματα είναι να αγοράσεις ένα domain name, το οποίο θα έχει ένα πολύ εύηχο όνομα , απλό, εύκολο στην αναζήτηση, συχνά χρησιμοποιούμενο, δηλαδή σαν μια λέξη κλειδί. Έπειτα το θέτεις άμεσα σε πλειστηριασμό.

Προτού αποκτήσει κάθε εταιρία την ιστοσελίδα της, κάποιοι είχαν ήδη αγοράσει ένα domain name με το όνομα της εταιρίας και το αποτέλεσμα ήταν η εταιρία να αναγκαστεί να πληρώσει αδρά για να αποκτήσει το συγκεκριμένο domainname στο διαδίκτυο. Τον λόγο τον καταλαβαίνετε. Όταν το internet ήταν ακόμα στη βρεφική του ηλικία, η αγορά μιας διεύθυνσης είχε εξαιρετικά χαμηλή τιμή, περίπου 1$. Κάποιοι είτε πειραματικά, είτε επειδή προέβλεψαν το μέλλον, αγόρασαν κάποια πολύ χαρακτηριστικά domainname, όπως το sex.com ή το ibm.com και σίγουρα ούτε οι ίδιοι θα περίμεναν ότι η αγορά ενός domainname θα ήταν πραγματικό χρυσορυχείο.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που ανεβάζουν την αξία κάθε domain name. Σίγουρα αν το όνομα χρησιμοποιείται ραγδαία στις μηχανές αναζήτησης, τότε η τιμή του φτάνει στα ύψη. Αν κάποιο domain name αντιστοιχεί σε ένα site με υψηλή επισκεψιμότητα και καλό pagerank, τότε ο υποψήφιος αγοραστής θα χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη του. Ανάλογα με την εποχή, τη μόδα, τις συνήθειες, την κοινωνία κλπ δίνονται σημαντικές ευκαιρίες για την αγορά ενός domainname. Για παράδειγμα κάθε καλοκαίρι γίνονται εκατομμύρια αναζητήσεις με λέξεις όπως vacation, summer, topdestinationκλπ. Αν αγοράζατε μια διεύθυνση με τέτοια ονόματα, σίγουρα κάποιος θα την αγόραζε πολύ ακριβά. Θέλει φαντασία και σκέψη.

Αγοράζοντας απλά ένα domain name με μόνο 10$ είναι μια μικρή επένδυση. Φαντάσου ότι αυτό το domain name μπορεί κάποια στιγμή να πωληθεί 100$, το οποίο δεν είναι αδύνατο γιατί είναι μια τιμή που μπορείς να πιάσεις σχετικά εύκολα. Αυτό σημαίνει ότι δεκαπλασιάζεις τα λεφτά σου. Αν είχες πουλήσει περισσότερα, τότε μπορεί να έβγαζες ένα ολόκληρο μισθό. Μπορείς να πουλήσεις domain names σε δημοπρασίες στο διαδίκτυο. Χιλιάδες άτομα και επιχειρήσεις αναζητούν καθημερινά κάποιο domain name και σίγουρα είναι διατεθειμένοι να δώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Go Daddy

godaddy

Το Godaddy προσφέρει τις χαμηλότερες τιμές για αγορά Domain name με συνεχείς προσφορές. Μπορείς να πουλήσεις ή να αγοράσεις ένα domain name μέσω δημοπρασίας ή να δημιουργήσεις το δικό σου στις χαμηλότερες τιμές που θα βρεις στο διαδίκτυο! Μάθε πως μπορείς να βγάλεις χρήματα από το Goddady!

Read more: Go Daddy

TopHost

Tophost logo

Στην Tophost μπορείς να κατοχυρώσεις Top Level Domains με ελληνική κατάληξη .gr, αλλά και παγκόσμια όπως .com. Δες τι υπηρεσίες παρέχει και τι προσφέρει.

Read more: TopHost

Επέλεξες το σωστό domain?

Domain name

Μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις που πρέπει να πάρει κάποιος που θέλει να ανεβάσει μια ιστοσελίδα, είναι η επιλογή του ονόματός της. Η σωστή επιλογή ενός Domain μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή κατάταξη στο διαδίκτυο και σίγουρα να βοηθήσει την μετέπειτα πορεία της ιστοσελίδας.

Read more: Επέλεξες το σωστό domain?

Τι είναι και πως κάνω Domain Forwarding;

Redirect Domains

Τι είναι το Domain ή URL Forwarding; Πως κάνω Redirect το Domain μου σε ένα άλλο μέσα από το Godaddy;

Read more: Τι είναι και πως κάνω Domain Forwarding;

Πως αλλάζω το Url του blog με ένα Domain Name;

Using Custom Domain for Blogger

Πως αλλάζω το Url του blogspot.com με ένα Domain Name με οποιαδήποτε κατάληξη από το Godaddy; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα;

Read more: Πως αλλάζω το Url του blog με ένα Domain Name;