Τι είναι και πως κάνω Domain Forwarding;

Redirect Domains

Τι είναι το Domain ή URL Forwarding; Πως κάνω Redirect το Domain μου σε ένα άλλο μέσα από το Godaddy;

Τι είναι το Domain ή URL Forwarding;

Domain Forwarding είναι η αυτόματη ανακατεύθυνση μιας ιστοσελίδας σε μια άλλη χωρίς να χρησιμοποιηθεί κώδικας HTML ή κάποιο script για να γίνει το Redirect. Ουσιαστικά ο επισκέπτης πληκτρολογεί τη διεύθυνση μιας ιστοσελίδας και οδηγείται σε μια άλλη χωρίς να εμφανίζεται στον Browser το πρώτο URL, αλλά το νέο URL στο οποίο γίνεται η ανακατεύθυνση.

Τι χρειάζεται για να κάνω Forward ένα Domain;

Για να γίνει το Forwarding χρειάζεται να έχουμε στην κατοχή μας απλά ένα "παρκαρισμένο" Domain Name, δηλαδή μια διεύθυνση Domain χωρίς να υπάρχει κάποια ιστοσελίδα. Η ανακατεύθυνση μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα με οποιαδήποτε κατάληξη (.com, .gr, .net, .info κλπ.).

Πως γίνεται η ανακατεύθυνση ενός Domain Name στο Godaddy;

Έχουμε επιλέξει το Godaddy διότι η αγορά ενός Domain είναι οικονομική και επειδή το Forwarding γίνεται μέσα σε λιγότερο από δυο λεπτά. Εφόσον έχουμε στην κατοχή μας ένα Domain Name, κάνουμε Log in στο Godaddy και πηγαίνουμε στο "Visit my Account" -> Domains -> Launch -> Forwarding και γράφουμε το νέο Domain που θέλουμε να ανακατευθύνουμε. Η διαδικασία διαρκεί ελάχιστα και παρουσιάζεται αναλυτικά στο παρακάτω Video: