Πως να βγάλεις λεφτά μέσω Adwords

Κουπόνι Adwords

Πως μπορείς να βγάλεις λεφτά χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του Adwords με λίγο πιο πονηρό τρόπο απ' ότι συνηθίζεται;

Πριν ξεκινήσει η περιγραφή της μεθόδου που θα αναλύσουμε σε αυτό το άρθρο, θα ήθελα να κάνω μια μικρή εισαγωγή στους δυο τρόπους που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι χρήστες του Adwords για να κερδίσουν χρήματα.

1. Το Adwords χρησιμοποιείται κυρίως από ιδιοκτήτες ιστοσελίδων που επιδιώκουν να οδηγήσουν στοχευμένη επισκεψιμότητα με συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά σε συγκεκριμένες σελίδες. Έτσι λοιπόν προβάλλουν μια Pay Per Click διαφήμιση στα αποτελέσματα αναζητήσεων της Google και κατευθύνουν τους επισκέπτες σε μια σελίδα, από την οποία σκοπεύουν κάτι να κερδίσουν.

2. Ο δεύτερος τρόπος είναι λίγο πιο εξειδικευμένος, καθώς χρησιμοποιείται μόνο από Affiliates και βασίζεται στο Affiliate Marketing. Έτσι ένας Affiliate αφού κάνει μια μικρή έρευνα σε διάφορα Affiliate Programs, σε πιθανές λέξεις κλειδιά και στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google, διαλέγει ένα διαφημιστικό προϊόν και χρησιμοποιώντας το Adwords στέλνει επισκέπτες στη σελίδα του διαφημιζόμενου. Με αυτό τον τρόπο κερδίζει προμήθειες για κάθε Sale ή Lead. Ουσιαστικά ακολουθείται η ίδια λογική με τον πρώτο τρόπο, με τη διαφορά ότι αυτός που στέλνει τους επισκέπτες δεν είναι ο ιδιοκτήτης της σελίδας, αλλά ένας Affiliate.

Η Μέθοδος.

Η μέθοδος που θα ακολουθήσουμε βασίζεται στο δεύτερο τρόπο, αλλά σκεπτόμενοι έξυπνα θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε το κόστος της διαφήμισης, έτσι ώστε να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα. Έτσι λοιπόν αυτό θα χρειαστούμε είναι ένα πολύ αποδοτικό πρόγραμμα προώθησης και κάποιο κουπόνι δωρεάν διαφήμισης στο Adwords, ή και περισσότερα εάν το θέλουμε.

Βήματα.

Βήμα 1ο: Αρχικά θα πρέπει να εντοπίσουμε ένα αποδοτικό Affiliate Program και να αποφασίσουμε εάν θα στοχεύσουμε στις ελληνικές αναζητήσεις ή στις αγγλικές. Το ελληνικό κοινό δεν ανταποκρίνεται καλά στα CPS προγράμματα, οπότε εάν δεν υπάρχει εμπειρία δεν το ρισκάρουμε και επιλέγουμε προγράμματα CPA. Επίσης στο google.gr η PPC διαφήμιση κυμαίνεται σε αρκετά χαμηλό κόστος. Αν στοχεύσουμε σε Αγγλία ή Αμερική θα έχουμε το πλεονέκτημα του πλήθους των προγραμμάτων, είτε CPS, είτε CPA, τα οποία αποδίδουν εξίσου καλά, αλλά το κόστος για κάθε click θα είναι αρκετά μεγαλύτερο.

Βήμα 2ο: Δημιουργούμε ένα νέο λογαριασμό στο Gmail.

Βήμα 3α: Με το νέο Gmail κάνουμε εγγραφή στο Adwords ή πατάμε σε μια διαφήμιση της Google που δίνει το κουπόνι αξίας 75€. Σύμφωνα με τους όρους, κάθε νέος χρήστης δικαιούται δωρεάν διαφήμιση αξίας 75€, εφόσον πληρώσει και χρησιμοποιήσει 25€, κάτι το οποίο είναι δοκιμασμένο!

Βήμα 3β: Κατά την εγγραφή μας δεν δηλώνουμε ότι είμαστε Individual, διότι η Google θα μας παρακρατήσει το φόρο που προκύπτει στην Ιρλανδία.

Βήμα 4: Στην καρτέλα "Χρέωση" επιλέγουμε τρόπο πληρωμής και κατόπιν πραγματοποιούμε εκτέλεση πληρωμής.

Βήμα 5α: Στην Καρτέλα "Καμπάνιες" δημιουργούμε μια νέα καμπάνια και προχωρούμε στη νέα ομάδα διαφημίσεων.

Βήμα 5β: Δημιουργούμε την πρώτη μας διαφήμιση ως εξής:

  • Τίτλος: Κάτι που να έχει απόλυτη σχέση με τα Keywords που θα βάλουμε στη συνέχεια..
  • Γραμμή περιγραφής 1 & 2: Μια σύντομη και ελκυστική περιγραφή σε δυο σειρές.
  • Προβολή διεύθυνσης URL: www.Το-Τελικό-URL.com
  • Διεύθυνση URL: Εδώ βάζουμε το Affiliate Link.

Βήμα 6: Η προεπιλεγμένη προσφορά CPC της διαφήμισής μας αρχικά είναι καλό να ξεκινάει από ένα πολύ χαμηλό όριο, όπως 0,05€ για να δούμε πρώτα τι πληρώνουν οι ανταγωνιστές. Το ίδιο κάνουμε και στον ημερήσιο προϋπολογισμό.

Βήμα 7: Τοποθετούμε προσεκτικά τις λέξεις - κλειδιά και ενεργοποιούμε τη διαφήμιση.

Βήμα 8: Μετά από μια μέρα το Adwords θα μας δώσει μια λεπτομερή εικόνα για τη θέση της διαφήμισής μας. Οπότε όσο ανεβάζουμε το CPC, τόσο πιο ψηλά θα παρουσιάζεται και τόσο περισσότερους επισκέπτες θα στέλνουμε.

Βήμα 9: Πειραματιζόμαστε με το CPC και ταυτόχρονα παρατηρούμε τα κέρδη μας. Αν η προώθηση παράγει καλό αποτέλεσμα, τότε μπορούμε να γίνουμε πιο επιθετικοί ανεβάζοντας όλα τα όρια.

Βήμα 10: Έχοντας εξαντλήσει τα δικά μας 25€ και τα 75€ που μας έδωσε δώρο η Google, απενεργοποιούμε τη διαφήμιση και πάμε πάλι από το Βήμα 2.

Πιθανά Κέρδη

Με αυτή τη μέθοδο επενδύουμε 25€ και έχουμε στη διάθεσή μας 100€ για διαφήμιση. Οπότε αν υποθέσουμε ότι πληρώνουμε 0,10€ - 0,20€ για το κάθε click, τότε θα έχουμε στο σύνολο 500 - 1000 click.

Αν επιλέξουμε ένα CPA Affiliate Program που μας πληρώνει προμήθεια 1€ για κάθε ενέργεια και υποθέσουμε ότι το Conversion Rate είναι 8%, τότε υπολογίζουμε: (500 με 1000) * 8% * 1€ = 40€ με 80€ έσοδα, ενώ έχουμε έξοδα μόλις 25€.