Globallshare: Μεγάλη ευκαιρία ή απάτη;

GlobAllShare

Τι είναι η Globallshare; Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για να κερδίσουμε χρήματα στο Internet ή για μια πανέξυπνη και καλοστημένη απάτη; Τα νεότερα της Gas εδώ!

Έκτακτα νέα για την Globallshare!!  (8-1-2015)

Αναγνώστης του Click Money κατάφερε στις 31 Δεκεμβρίου 2014, μόλις 4 ώρες πριν λήξει η προηγούμενη προθεσμία να ολοκληρώσει τη συναλλαγή και να αναβαθμίσει το λογαριασμό του στην GAS σε Premium. Παρόλο που οι συναλλαγές ήταν μπλοκαρισμένες εκείνη τη χρονική στιγμή, η αναβάθμιση έγινε δεκτή και σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έστειλε και θα δείξουμε στη συνέχεια, αποδείχτηκε ότι πίσω από όλο αυτό το εγχείρημα υπάρχει απάτη! Η 2CheckOut ως διαμεσολαβητής των συναλλαγών ακύρωσε τη συναλλαγή και επέστρεψε τα χρήματα λόγω μεγάλου ρίσκου του χρήστη να πέσει θύμα απάτης. Διαβάστε τη σειρά των γεγονότων και δείτε τις αποδείξεις:

1. Email από την Globallshare που πιστοποιεί την αναβάθμιση του λογαριασμού σε Premium.

 

 Αναβάθμιση λογαριασμού GAS σε Premium

2. Απόδειξη πληρωμής για την αναβάθμιση από την Paypal.

Πληρωμή μέσω Paypal

3. Ενημέρωση ότι ακυρώνεται η συναλλαγή και ότι θα επιστραφούν τα χρήματα της αναβάθμισης πάλι μέσω Paypal.

Ακύρωση συναλλαγής από την 2CheckOut.com

4. Η 2CheckOut επιστρέφει τα χρήματα μέσω Paypal.

Επιβεβαίωση επιστροφής χρημάτων μέσω Paypal

5. Ο χρήστης έστειλε μέσω email ερώτηση στην 2CheckOut για το λόγο της ακύρωσης της συναλλαγής. Η εταιρία απάντησε με το παρακάτω email.

email από την 2CheckOut για την GAS

6. Παρόλο που ακυρώθηκε η συναλλαγή και επιστράφησαν τα χρήματα, ο λογαριασμός του χρήστη λειτουργεί ως Premium και υπάρχει το τιμολόγιο από την GAS και το αποδεικτικό για τις μετοχές.

Τιμολόγιο από την GAS για το upgrade

Τι πρέπει να κάνεις εάν πλήρωσες για upgrade στην GAS και δεν πήρες πίσω τα χρήματά σου;

Επικοινώνησε άμεσα, στέλνοντας Ticket (email) στην Paypal και στην 2CheckOut.com ζητώντας Refund για την πληρωμή προς την GAS. Εάν ζητηθεί μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα παραπάνω στοιχεία ως αποδεικτικά προηγούμενων ακυρώσεων λόγω μεγάλου ρίσκου για απάτη.

GAS Απάτη

Τα τελευταία νέα της GAS!

Έπειτα από αλλεπάληλλες παρατάσεις της περιόδου της προοργανογράφησης έφτασε η ώρα να δούμε πως θα εξελιχθεί το Concept της Gas, τι θα γίνει με τις δωρεάν μετοχές που όλοι έχουμε αποκτήσει και πότε θα ξεκινήσουμε να λαμβάνουμε χρήματα.

GAS λογαριασμός μετοχών

Παράταση στο άνοιγμα λογαριασμού μετοχών: Λόγω τεχνικών προβλημμάτων με τις πληρωμές για το άνοιγμα των λογαριασμών, η Globallshare προχώρησε σε παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014, πιστεύοντας ότι θα λυθεί το θέμα και θα ανοίξει το σύστημα. Όπως παρατηρήσαμε, τις τελευταίες μέρες λίγο πριν τη λήξη της προθεσμίας, το σύστημα σταμάτησε να δέχεται αιτήσεις για άνοιγμα λογαριασμών με μετοχές, πιθανόν λόγω μαζικής προσέλευσης. Πιστεύουμε ότι λόγω των μαζικών πληρωμών η Paypal πάγωσε το λογαριασμό τους, διότι απ' ότι φαίνεται δεν είχε ξαναδεχτεί τόσο χρήμα και προφανώς δεν ήταν Premium, οπότε σύμφωνα με τους όρους η Paypal μπορεί να παγώσει το λογαριασμό μέχρι να γίνει ταυτοποίηση με προσωπικά στοιχεία.

Άνοιγμα λογαριασμού μετοχών: Σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα της GAS, οι χρήστες πρέπει να ανοίξουν το λογαριασμό των μετοχών τους μέχρι τις  30 Νοεμβρίου 2014 όπου ολοκληρώνεται οριστικά αυτή η διαδικασία. Ενώ από τις 2 Δεκεμβρίου μπορούμε να τις πουλήσουμε. Όπως αναγράφεται, για να γίνει το άνοιγμα του λογαριασμού των μετοχών, ο κάθε χρήστης πρέπει να συμβάλει με $19,99 για τα έξοδα διαχείρησης του συστήματος. Όσοι δεν πληρώσουν αυτό το ποσό θα χάνουν τις μετοχές τους και τα μελλοντικά κέρδη που θα μπορούσαν έχουν από αυτές.

20 δολάρια για άνοιγμα λογαριασμού;

Όπως είχαμε παρατηρήσει πριν μερικούς μήνες, η GAS είχε αποκλειστεί από τις διαφημίσεις της Google, με συνέπεια να βρεθεί χωρίς έσοδα. Οι εναλλακτικές πηγές διαφημίσεων φυσικά δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα και κάθε προσπάθεια των, μάλλον, μη έμπειρων ατόμων στο μάρκετινγκ πιστεύουμε ότι ήταν η αιτία να εμφανιστεί το ποσό των 20 δολαρίων για το άνοιγμα των λογαριασμών των μετοχών. Όπως είναι γνωστό, οι μεγάλες ιστοσελίδες δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να λειτουργούν χωρίς έσοδα από διαφήμιση.

Τι πιστεύουμε;

Η GAS δε μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια αξιόπιστη ιστοσελίδα και η πορεία της με τις συνεχιζόμενες παρατάσεις στην έναρξη της, κρύβουν μεγάλη αμφιβολία και δυσπιστία. Δε συμβουλεύουμε στους χρήστες με λίγες μετοχές να ανοίξουν το λογαριασμό των μετοχών τους! Στους χρήστες με αρκετές μετοχές συνιστούμε να κάνουν υπομονή μέχρι την ημερομηνία που ολοκληρώνεται η διαδικασία ανοίγματος των λογαριασμών.

Το Click Money θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις με την Globallshare και θα ενημερώνει μέσα από αυτό το άρθρο και την σελίδα μας στο Facebook.

Η τακτική μας θα είναι να παρακολουθούμε τι συμβαίνει με την GAS και αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρξουν μεγάλες εκπλήξεις, λίγες μέρες πριν το κλείσιμο των λογαριασμών των μετοχών θα πληρώσουμε το αντίτιμο που ζητάνε, καθώς θεωρούμε ότι το ρίσκο αυτού του ποσού είναι πολύ μικρό σε σχέση με τα χρήματα που ίσως κερδίσουμε.

Τι είναι η Globallshare;

Η Globallshare.com είναι μια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης που εμφανίστηκε από το πουθενά και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα εκτόξευσε τη επισκεψιμότητά της στα ύψη, χάρη στην πρωτότυπη ιδέα του διαμοιρασμού μετοχών στους πρώτους χρήστες που γίνονται μέλη, κάτι το οποίο θα εξηγήσουμε παρακάτω. Η Globallshare μοιάζει με ένα δεύτερο Facebook, απλά σε χρώμα κόκκινο. Οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να κάνει δωρεάν εγγραφή και να δημιουργήσει το Profile του, να γράψει κάτι στον "Τοίχο" του, να κάνει Likes και φίλους.

Κάνεις εγγραφή και κερδίζεις μετοχές!!

Μπορεί να ακούγεται σαν ανέκδοτο, αλλά ο καθένας μπορεί να κάνει δωρεάν εγγραφή και να κερδίσει εντελώς δωρεάν μετοχές της Globallshare! Η ιδέα της Globallshare βασίζεται στο ότι οι χρήστες της γίνονται ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας, αφού η ίδια η ιστοσελίδα μοιράζει μετοχές, ο αριθμός των οποίων εμφανίζεται στο μενού. Βάση αυτή της ιδέας, η αξία κάθε μετοχής επανεκτιμάται σε ημερήσια βάση ανάλογα με την επισκεψιμότητα, τα έσοδα από τις διαφημίσεις και από άλλους παράγοντες. Για παράδειγμα την 1η Μαϊου 2014 η αξία της μετοχής εκτιμήθηκε στα $33,78.

Σύμφωνα με τα ενημερωτικά email της GAS: "Μόλις η επιχείρηση ξεκινήσει οι μέτοχοι του GlobAllShare θα λαμβάνουν κάθε μήνα τα μερίσματά τους από το 70% του παγκοσμίου κέρδους αναλόγως με τις μετοχές που κατέχουν, δηλαδή ο κάθε μέτοχος θα έχει πάγιο μηνιαίο κέρδος. Όμως οι μέτοχοι του GlobAllShare δεν θα έχουν μόνο μηνιαίο μέρισμα αλλά θα μπορούν επίσης να πωλούν τις μετοχές των σε μια ονομαστική αξία, κερδίζοντας ένα άμεσο και μεγάλο ποσό με αυτόν τον τρόπο".

Πως κερδίζεις μετοχές;

Με το καλωσόρισμα στην Globallshare δίνεται η πρώτη μετοχή. Κάνοντας Sign up και πηγαίνοντας από το κεντρικό μενού στην καρτέλα "Gas-World: Διαδικτυακό γραφείο" πατάμε ενεργοποίηση. Από εκεί και πέρα κάνοντας κάθε μέρα Login κερδίζουμε μια επιπλέον μετοχή. Ενώ για κάθε 5 φίλους που προσκαλούμε να γίνουν μέλη με το σύνδεσμο που μας παρέχει η Globallshare, κερδίζουμε άλλη μια μετοχή. Το ίδιο συμβαίνει και όταν οι φίλοι των φίλων μας προσκαλούν και άλλους.

Προσοχή όμως! Σύμφωνα με τους όρους, η Globallshare θα μοιράζει μετοχές μόνο στο στάδιο της προοργανογράφησης, το οποίο τελειώνει στις 31/05/2014 29/08/2014, οπότε όποιος προλάβει, πήρε.

Σύμφωνα με τους όρους, από τις 29/06/2014 29/09/2014 όσοι κατέχουν μετοχές θα μπορούν είτε να τις πουλήσουν είτε να τις κρατήσουν και να κερδίζουν μηνιαίο μέρισμα!!

Τελευταία νέα και ενημερώσεις για την Globallshare θα ανεβάζουμε στη σελίδα μας στο Facebook και σε αυτό το άρθρο!

Για να ενεργοποιηθούν οι μετοχές ακολουθούμε τα βήματα όπως φαίνονται στην παρακάτω εικόνα:

Globallshare - Απόκτηση μετοχών

Παράδειγμα:

Αν κάποιος κάνει εγγραφή την 1η Μαΐου, μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει κερδίσει 31 μετοχές. Αν προσκαλέσει και 20 φίλους του θα δικαιούται επιπλέον 4 μετοχές. Βέβαια σε περίπτωση που οι φίλοι του προσκαλέσουν και άλλους θα υπάρχει μεγαλύτερο μπόνους.

Αν λάβουμε υπόψη ότι η αξία της μετοχής αντιστοιχεί σε $33,78, όπως εκτιμήθηκε την 1η Μαΐου, τότε ο χρήστης μπορεί να πουλήσει τις 35 μετοχές του και να βγάλει κέρδος $1182,3 ή να τις κρατήσει και να λάβει μερίσματα $2,76 για κάθε μετοχή κάθε μήνα, δηλαδή παθητικό εισόδημα $96,6.

Μετοχές Globallshare και αξία

Πρόκειται για απάτη ή για απίστευτη ευκαιρία;

  • Στην πραγματικότητα κανείς δε μπορεί να πει εάν η Globallshare έχει οργανώσει μια καλοστημένη απάτη ή όχι. Όσο και να την αμφισβητήσουμε, η απάντηση θα δοθεί τέλη Ιουνίου του 2014. Το μόνο σίγουρο είναι ότι, όποιος πάρει μέρος δεν έχει να χάσει τίποτα και αν υποθέσουμε ότι αυτή η ιδέα λειτουργήσει και συνεχίσει να υπάρχει το ίδιο ενδιαφέρον με αυτό που υπάρχει σήμερα, τότε η αξία της μετοχής θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα και μπορούμε να κερδίσουμε χρήματα τα οποία δεν έχουμε δουλέψει!
  • Ρίχνοντας μια ματιά στο Alexa.com διαπιστώνουμε ότι η GAS βρίσκεται ανάμεσα στις 2700 ιστοσελίδες με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σε όλο τον κόσμο, κάτι το οποίο δίνει μεγάλη αξία και στο Domain Name και σαφώς στην ίδια την ιστοσελίδα, λόγω των εκατομμυρίων μελών.
  • Η GAS χρησιμοποιεί διαφημίσεις Adsense, οπότε με τόσα μέλη υπάρχουν πολύ μεγάλα κέρδη, τα οποία πιθανόν να αντιστοιχούν σε χιλιάδες ευρώ σε καθημερινή βάση!
  • Αφού δημιουργήσαμε ένα λογαριασμό στην GAS, συνειδητοποιήσαμε ότι οι χρήστες είναι ενεργοί και την χρησιμοποιούν με τον ίδιο τρόπο, όπως και το Facebook. Εάν οι χρήστες έκαναν απλώς ένα λογαριασμό και δεν την χρησιμοποιούσαν, θα είχαμε ένα καλό επιχείρημα για να αμφισβητήσουμε το όλο το εγχείρημα και να μη δώσουμε καμία σημασία.
  • Ένα στοιχείο που μας κάνει να πιστεύουμε ότι δεν πρόκειται για απάτη, είναι ότι δεν συναντήσαμε μια προχειροδουλειά. Η ιστοσελίδα παρέχει απίστευτα στατιστικά καταγραφής που αφορούν τους χρήστες που προσκαλούμε και πιθανόν πολύ δυνατούς server που την υποστηρίζουν.
  • Η λογική που ακολουθεί η GAS μας θυμίζει τη φιλοσοφία του Facebook όταν είχε πρωτοξεκινήσει, δηλαδή ότι η ομάδα που έχτιζε το σημερινό κολοσσό των Social Media είχε ανταμειφθεί με μετοχές της εταιρίας. Η GAS ανταμείβει με μετοχές τους χρήστες που την μεγεθύνουν, διαφημίζοντάς την από στόμα σε στόμα. Ούτως η άλλως η συνταγή (Facebook) είναι γνωστή, οπότε το μόνο που μένει είναι το κοινό.
  • Παρόλα αυτά διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας και ελπίζουμε να μην απογοητευτούμε στα τέλη Ιουνίου, αν αποδειχτεί σε απάτη και κλείσει απροσδόκητα η ιστοσελίδα, αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση απλά δημιουργήσαμε άλλο ένα λογαριασμό σε Social Media και πήραμε μέρος σε ένα πολύ καλά υποσχόμενο πείραμα.

Σημαντικά νέα!

Διαγραφή λογαριασμών: Από αρχές Αυγούστου 2014 η Globallshare ξεκίνησε να διαγράφει "ψεύτικους λογαριασμούς", όπως ορίζεται από τους όρους της ιστοσελίδας. Όπως συνηθίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι χρήστες δημιουργούν πολλαπλούς λογαριασμούς για διάφορους λόγους, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση με σκοπό την απόκτηση μετοχών που μοιράζονται καθημερινά με κάθε είσοδο στην GAS.

Αυτή η κίνηση έχει νόημα εφόσον πηγαίνουμε στην τελευταία ευθεία έτσι ώστε να ξεκινήσει ο διαμοιρασμός των μερισμάτων. Οπότε το εξηγούμε ως "ξεκαθάρισμα" πριν την έναρξη. Σε άλλη περίπτωση η διαγραφή χιλιάδων λογαριασμών δεν έχει κανένα νόημα και δεν πραγματοποιείται από κανένα άλλο Site, διότι είναι λογικό πως όταν διαγράψεις τους μισούς χρήστες, μειώνεις στο μισό την αξία της ιστοσελίδας.

 

Μια δυσάρεστη εξέλιξη: Λίγες μέρες πριν κλείσει ο Αύγουστος παρατηρήσαμε ότι εξαφανίστηκαν οι διαφημίσεις της Google Adsense από την Globallshare, κάτι που σημαίνει ότι χάθηκε η κύρια και μοναδική πηγή εσόδων της ιστοσελίδας. Αυτό πρακτικά μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ήρθε το τέλος...

Μια παρόμοια περίπτωση διαβάσαμε σε αγγλόφωνα Sites και όπως αναφέρουν, το Δεκέμβριο του 2012 είχε δημιουργηθεί μια παρόμοια ιστοσελίδα με όνομα Social Paycheck, η οποία μοίραζε μετοχές που η αξία τους βασιζόταν στα κέρδη από τις διαφημίσεις της Google. Η προσπάθεια αυτή είχε ατυχή κατάληξη διότι η Google έκανε Ban τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα γιατί θεωρήθηκε ότι παρακινούσε τους χρήστες να κλικάρουν στις διαφημίσεις, κάτι το οποίο μηδενίζει την αξία για τους διαφημιζόμενους.

 

Γιατί πιστεύουμε ότι θα κλείσει η GAS; Όπως αναφέραμε παραπάνω χωρίς διαφήμιση δεν υπάρχουν έσοδα, άρα οι μετοχές μηδενίζονται. Όπως φαίνεται, η Google είτε πάγωσε είτε Banαρε την Globallshare, αλλά και στις δυο περιπτώσεις δεν υπάρχει περίπτωση να επανέλθουν λόγω πολλών παραγόντων. 

Αν πάρουμε την περίπτωση που η Google έκανε Ban το συγκεκριμένο λογαριασμό, δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο ίδιος να συνεργαστεί ποτέ ξανά στο ίδιο Site ή σε άλλο με την Adsense. Ενώ αν τοποθετήσουν διαφημίσεις από άλλο Account, τότε μέσα σε λίγο καιρό θα επαναληφθεί και πάλι το ίδιο.

Σε περίπτωση που η Google έκανε Ban την ιστοσελίδα, τότε δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να ξαναχρησιμοποιηθεί ως χώρος διαφήμισης.

Σε περίπτωση που έγινε πάγωμα λογαριασμού λόγω παραβιάσεων των όρων χρήσης της Adsense, τότε πάλι δεν δίνουμε καμία ελπίδα επαναφοράς των διαφημίσεων λόγω της λογικής που διέπει την Globallshare, όπου τα κέρδη των διαφημίσεων καθορίζουν το κέρδος των μετόχων και που προφανώς οι μέτοχοι κλικάρουν για να αποκομίζουν κέρδος, κάτι το οποίο αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση ως μη έγκυρων κλικ.

 

Ενημέρωση 31 Μαΐου 2014

Η GAS ανακοίνωσε παράταση της περιόδου της προοργανογράφησης μέχρι τις 29/08/2014. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσουν να μοιράζονται δωρεάν μετοχές μέχρι την τελευταία μέρα του Αυγούστου. Η παράταση αυτή μπορεί να εξηγηθεί εν μέρη, από το ότι η GAS ίσως δεν έχει πετύχει το στόχο της στο να εκτοπίσει το Facebook ή να πλησιάσει ακόμα περισσότερο την επισκεψιμότητα του γίγαντα των Social Media. Βέβαια ακόμα δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για απάτη, αλλά για αύξηση αυτής της πιθανότητας.

Το νέο χρονοδιάγραμμα έχει ως εξής:

06/30/2014: Launching the photo manager and video sharing system

07/28/2014: Upgrade the GAS App Market

08/29/2014: Κλείσιμο της προοργανογράφησης και πέρας του ζητήματος των μετοχών

09/29/2014: Πλήρης παγκόσμια πρόσβαση, εκκίνηση ενδιαφερόντων και δοσοληψίες μετοχών

Από την 09/30/2014 κάθε υπηρεσία του παγκοσμίου κοινωνικού δικτύου GlobAllShare's θα είναι διαθέσιμη και τα πιστούμενα μερίσματα, μετά την απόδοση των μετοχών και την εκκίνηση δοσοληψιών των μετοχών του GAS.