Οδηγός για πωλήσεις με Paypal

Paypal-logo

Πως μπορείς να πουλήσεις προϊόντα μέσα από το e-shop ή την ιστοσελίδα σου χρησιμοποιώντας τα Buy Now Buttons της Paypal;

Δημιουργία λογαριασμού Paypal

Εάν δεν έχεις λογαριασμό στην Paypal: Δημιουργείς ένα λογαριασμό Premier ή Business Account. Ο Premier Account είναι ιδανικός για ιδιώτες που θέλουν να πουλήσουν προϊόντα μέσα από το blog ή την ιστοσελίδα τους. Ενώ ο Business Account είναι ιδανικός για εμπόρους που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το όνομα της επιχείρησης.

Εάν έχεις ήδη ένα Personal Account: Μπορείς να κάνεις Upgrade Account σε Premium ή Business Account από την καρτέλα “My Account Overview -> View Limits -> Upgrade Account”.

Δημιουργία Buy Now Button

Το Buy Now Button δίνει τη δυνατότητα να γίνουν πωλήσεις μέσω Paypal, πιστωτικής κάρτας και χρεωστικής κάρτας VISA, μεταφέροντας το χρήστη από την ιστοσελίδα μας στην ασφαλή σελίδα της Paypal.

Κατά την είσοδο στην Paypal ακολουθούμε τη διαδρομή: “Merchant Services -> Website Payments Standard -> Payment Buttons -> Create One Now”. Η φόρμα δημιουργίας του Buy Now Button απεικονίζεται στην παρακάτω εικόνα:

Paypal Buy Now Button Form

Το Buy Now Button χρησιμοποιείται για την πώληση μεμονωμένων προϊόντων. Στο 1ο βήμα της δημιουργίας του, μπορούμε να ορίσουμε μια σταθερή τιμή πώλησης σε συγκεκριμένο νόμισμα, ενώ μας δίνει τη δυνατότητα πρόσθετου Drop down menu, σε περίπτωση που έχουμε υποκατηγορίες στο συγκεκριμένο προϊόν (όπως χρώματα, μέγεθος κλπ.). Έτσι για κάθε προϊόν που παρουσιάζουμε προς πώληση θα πρέπει να αντιστοιχεί και ένα Buy Now Button, το οποίο θα έχει την παρακάτω μορφή:

Paypal Buy Now Button

Το κουμπί Buy Now μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προϊόντα που θα αποσταλούν Offline, συμπεριλαμβάνοντας τα μεταφορικά έξοδα, αλλά και σε προϊόντα που ο χρήστης μπορεί να κάνει άμεσα Download.

Αφού συμπληρώσουμε τα απαραίτητα πεδία της φόρμας πατάμε το “Create Button” και μεταφερόμαστε στην επόμενη σελίδα όπου αντιγράφουμε τον HTML κώδικα που μας παρέχει η Paypal. Τέλος για να προσθέσουμε το Buy Now Button στην ιστοσελίδα μας, ανοίγουμε τη σελίδα σε μορφή HTML και κάνουμε επικόλληση τον κώδικα στο σημείο που θέλουμε.

Πώληση Ebook ή αρχείων για Download μέσω Paypal

Στην περίπτωση που θέλουμε να πουλήσουμε ένα Ebook μέσα από την ιστοσελίδα μας και ο χρήστης να το παραλάβει άμεσα, η Paypal μας δίνει τη δυνατότητα να οδηγήσουμε τον χρήστη σε ένα νέο URL που θα επιτρέπει το κατέβασμα του αρχείου, αφού προηγουμένως έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία πληρωμής. Το νέο URL μπορεί να καθοριστεί στο “Step3: Customize advanced features” εισάγοντας το URL στο πεδίο “Take customers to this URL when they finish checkout”.

  • 1η περίπτωση: Μια απλή λύση για να δημιουργήσουμε το URL προορισμού που θα περιέχει το Ebook, είναι με απευθείας Download από τον server που φιλοξενεί την ιστοσελίδα μας.

Βήμα 1ο: Δημιουργούμε ένα άδειο φάκελο με όνομα π.χ. Download.

Βήμα 2ο: Προσθέτουμε στο φάκελο το Ebook με όνομα π.χ. "ebook.pdf". Αν έχουμε περισσότερα από ένα αρχεία τα συμπιέζουμε σε μορφή .zip π.χ. "ebook.zip".

Βήμα 3ο: Ανοίγουμε τον FTP Client και στο φάκελο Public_html κάνουμε upload το φάκελο που δημιουργήσαμε.

Βήμα 4ο: Στο πεδίο του προορισμού URL στην Paypal εισάγουμε τον απευθείας σύνδεσμο του Ebook, στο παράδειγμά μας είναι "http://www.mysite.gr/download/ebook.pdf" ή "http://www.mysite.gr/download/ebook.zip".

  • 2η περίπτωση: Μια άλλη λύση είναι να δημιουργήσουμε μια thank-you Page στην οποία θα υπάρχει το Download Link του Ebook, όπου θα οδηγείται ο χρήστης αφού έχει ολοκληρώσει την πληρωμή.

Βήμα 1ο: Ακολουθούμε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο τα 3 πρώτα βήματα του προηγούμενου παραδείγματος.

Βήμα 2ο: Δημιουργούμε μια Thank-you Page στην οποία ευχαριστούμε τον χρήστη για την αγορά του Ebook και παρουσιάζουμε το Link "http://www.mysite.gr/download/ebook.pdf" ώστε ο χρήστης να κατεβάσει το Ebook.

Βήμα 3ο: Η thank-you Page θα έχει τη μορφή "http://www.mysite.gr/thank-you.html". Σιγουρευόμαστε ότι η σελίδα αυτή δε θα είναι ανιχνεύσιμη από τις μηχανές αναζήτησης χαρακτηρίζοντάς την ως no-index.

Βήμα 4ο: Στο πεδίο του προορισμού URL στην Paypal εισάγουμε το σύνδεσμο "http://www.mysite.gr/thank-you.html".

  • 3η περίπτωση: Σε περίπτωση που έχουμε κάποιο blog και δεν έχουμε πρόσβαση στον FTP Client, μπορούμε να κάνουμε upload τo ebook ή τα αρχεία μας σε μια υπηρεσία free file hosting χωρίς διαφημίσεις, όπως η Mediafire, και στο πεδίο του προορισμού URL στην Paypal να εισάγουμε το σύνδεσμο για απευθείας Download ακριβώς όπως μας παρέχεται από αυτή.

Σχετικά άρθρα:

Τι πρέπει να γνωρίζεις για πληρωμές μέσω Paypal

Πωλήσεις μέσω Internet στο λεπτό

Όταν η PayPal μοίραζε χρήματα