Πως πουλάς eBooks στο eBay

Πουλώντας eBooks στο eBay

Οδηγός πώλησης ηλεκτρονικών βιβλίων σε μορφή pdf ή CD - DVD στο eBay. Ποιους κανονισμούς και κριτήρια θέτει το eBay για πωλήσεις eBooks. Τι επιτρέπεται και τι όχι στις πωλήσεις ψηφιακών προϊόντων μέσω eBay;

Η πώληση ψηφιακών προϊόντων στο eBay είναι μια ιδιαίτερη διαδικασία και διαφέρει πολύ από την πώληση προϊόντων που αποστέλλονται μέσω ταχυδρομείου. Αυτό που πρέπει να γνωρίζει ένας πωλητής, είναι ότι στο ebay.com ισχύουν τελείως διαφορετικοί κανόνες σε σχέση με το ebay.co.uk, τους οποίους θα δούμε αναλυτικά.

Πώληση ψηφιακών προϊόντων στο ebay.co.uk

Στο ebay.co.uk δεν επιτρέπεται η πώληση ψηφιακών προϊόντων, όταν η αποστολή τους γίνεται μέσω email ή μέσω αρχείου για κατέβασμα (Download). Ο μόνος τρόπος για να πουλήσει κάποιος ένα eBook ή οποιοδήποτε άλλο ψηφιακό αρχείο πληροφορίας, είναι να το ενσωματώσει σε ένα CD ή DVD ή USB και να το αποστείλει μέσω ταχυδρομείου.

Πώληση ψηφιακών προϊόντων στο ebay.com

Το ebay.com επιτρέπει την πώληση ψηφιακών προϊόντων με ηλεκτρονική αποστολή, αλλά με την μοναδική προϋπόθεση ότι η αγγελία πώλησης θα αναρτηθεί στην κατηγορία Everything else -> Information Products, ως Classified Ad. Οι κανονισμοί πώλησης ψηφιακών προϊόντων βρίσκονται εδώ: http://ebay.com/help/policies/downloadable.html

Τέλη / Fees:

Τα τέλη για την καταχώρηση ψηφιακών προϊόντων πληροφορίας στην κατηγορία Everything else μπορούμε να πούμε ότι είναι δυσβάσταχτοι, καθώς για μια καταχώρηση διάρκειας 30 ημερών το eBay χρεώνει $9,95..

Οι χρεώσεις υπάρχουν σε αυτή τη σελίδα: http://pages.ebay.com/help/sell/adformatfees.html

Δικαιώματα πώλησης:

Για να πουλήσει κάποιος ένα ψηφιακό προϊόν στο eBay θα πρέπει απαραίτητα να έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα πώλησης (Resale Rights). Αυτό σημαίνει ότι όταν πρόκειται για κάποιο αγορασμένο προϊόν, το οποίο μεταπωλείται, θα πρέπει να περιλαμβάνει μέσα τα δικαιώματα πώλησης και να αναφέρεται γραπτώς. Ενώ σε άλλη περίπτωση ο πωλητής μπορεί να πουλήσει κάτι το οποίο έχει δημιουργήσει ο ίδιος, έτσι ώστε να του ανήκουν τα πλήρη δικαιώματα πώλησης.

Σχετικά άρθρα:

Πως φτιάχνεις ένα eBook

Πως πουλάς eBooks στο Amazon