Κατασκευή e-shop: Γίνεται και δωρεάν

e-shop icon

Πως μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα e-shop δωρεάν, χωρίς κόστος; Ιδέες για το τι μπορούμε να πουλήσουμε Online και πως να το αποστείλουμε.

Η κατασκευή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop, αποτελεί αναμφισβήτητα μια πολύ καλή επιχειρηματική κίνηση στην εποχή μας, τόσο για να προσκομίσει κάποιος τα οφέλη του ηλεκτρονικού εμπορίου, όσο και για τα χαμηλά κόστη που προσφέρει αυτή η ιδέα. Βέβαια αναζητώντας τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να δημιουργηθεί ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, θα τύχουμε σε δεκάδες επιλογές, όπου πολλές από αυτές απαιτούν ένα στοιχειώδες κεφάλαιο ή κάποιες περαιτέρω γνώσεις για να διαχειριστούμε κάποιο e-shop software.

Στην περίπτωση που κάποιος δε διαθέτει ούτε χρήματα, ούτε ειδικές γνώσεις σχεδιασμού και προγραμματισμού, αλλά θέλει να δημιουργήσει ένα e-shop, τότε μπορεί να χαμογελάσει γιατί πάντα υπάρχει λύση!

Συγκεκριμένα, πειραματιστήκαμε με την κατασκευή ενός e-shop, με βάση την πλατφόρμα του Blogger σε συνδυασμό με ένα δωρεάν Template. Το αποτέλεσμα ήταν αρκετά ικανοποιητικό, λαμβάνοντας υπόψη ότι χρειάστηκαν μόνο μερικά λεπτά της ώρας.

  • Μπορείς να δεις πως λειτουργεί το e-shop από τη σελίδα: eshop Free
  • Για οδηγίες και κατέβασμα του Template δες εδώ: Οδηγίες e-shop Template

Το αποτέλεσμα φαίνεται στην εικόνα:

Δωρεάν Template για κατασκευή e-shop

Ιδέες για προϊόντα που μπορούμε να πουλήσουμε Online μέσα από ένα e-shop:

Ψηφιακά προϊόντα. Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα δεν πουλάει απαραίτητα προϊόντα με φυσική υπόσταση, αλλά μπορεί εξίσου να προσφέρει προϊόντα ψηφιακής μορφής, τα οποία λαμβάνονται με Download. Μερικά παραδείγματα αποτελούν τα προϊόντα λογισμικού, εικόνες, ηλεκτρονικά βιβλία, εφαρμογές, video, audio, υπηρεσίες και άλλα. Το περιεχόμενο αυτών μπορεί να είναι εκπαιδευτικό, πληροφορίας, δεξιότητας, ψυχαγωγίας και διαφόρων τύπων σε μορφή υπηρεσίας.

Φυσικά προϊόντα. Σε ένα e-shop έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε προϊόντα που φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι ως χόμπι ή επαγγελματικά όπως π.χ.  έργα τέχνης, πίνακες, κάρτες, κοσμήματα, χειροτεχνίες κ.α.

Εκτός από προϊόντα των οποίων εμείς οι ίδιοι είμαστε οι δημιουργοί, μπορούμε να μεταπωλήσουμε προϊόντα από χονδρέμπορους, σύμφωνα με τη μέθοδο του Dropshipping.

Τρόποι αποστολής προϊόντων:

Ο τρόπος αποστολής των ψηφιακών προϊόντων μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε χειροκίνητα, είτε αυτοματοποιημένα.

  • Ο χειροκίνητος τρόπος αφορά την αποστολή τους μέσω email, αμέσως μετά την επιβεβαίωση της παραγγελίας. Η αυτοματοποιημένη διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω Paypal, είτε κάποιας άλλης υπηρεσίας, με το πλεονέκτημα ότι η παράδοση γίνεται αυτόματα αμέσως μετά την εκτέλεση της πληρωμής.
  • Για αποστολή προϊόντων μέσω Paypal δες το άρθρο: Οδηγός για πωλήσεις με Paypal
  • Ενώ για άλλες υπηρεσίες το άρθρο: Πωλήσεις μέσω Internet στο λεπτό
  • Για την ταχυδρομική αποστολή των φυσικών προϊόντων θα πρέπει να υπολογίσουμε τα έξοδα μεταφοράς και να τα συμπεριλάβουμε στις χρεώσεις. Για το λόγο αυτό είναι καλό να επισκεφτούμε το κοντινότερο ταχυδρομείο και να ζητήσουμε τον κατάλογο με τα ταχυδρομικά τέλη δεμάτων εσωτερικού - εξωτερικού.

Domain Name στο e-shop

Ένα σημαντικό στοιχείο που δεν πρέπει να παραλείψουμε, εάν βέβαια θέλουμε το συγκεκριμένο e-shop να φαίνεται πιο επαγγελματικό, είναι να αφαιρέσουμε την κατάληξη .blogspot και να δώσουμε ένα Domain Name. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα το eshopfree.blogspot.com θα μπορούσε να γίνει eshopfree.com και έτσι να χτιστεί ένα Brand Name. Για οδηγίες με video, στην καταχώρηση Domain Name στον Blogger, μπορείς να συμβουλευτείς το άρθρο: Πως αλλάζω το Url του blog με ένα Domain Name