Ebay Tips

ebay

Μάθε όλα τα κόλπα, συμβουλές και μυστικά για να κάνεις πετυχημένες πωλήσεις στο ebay ή για να φτιάξεις το δικό σου ηλεκτρονικό κατάστημα και να βγάλεις χρήματα. Πληροφορήσου για τις ευκαιρίες που παρέχει το ebay ώστε να βγάλεις λεφτά online. Τι πρέπει να προσέξεις; Πως θα πετύχεις; Γιατί να γίνεις Affiliate του ebay; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα; Ποια βήματα θα ακολουθήσεις; Διάβασε τον πλήρη οδηγό για το ebay.

Το Ebay είναι το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα στον κόσμο. Κάθε μέρα διακινούνται ασύλληπτα ποσά από αγοραπωλησίες. Για αυτό το λόγο υπάρχουν εκατοντάδες επιτυχημένα Ebaystores. Πολλοί νέοι εξελίχθηκαν σε επιτυχημένους εμπόρους ή λιανοπωλητές, γράφοντας ο καθένας μια επιτυχημένη προσωπική ιστορία κερδίζοντας μια ολόκληρη περιουσία. Ο συνδυασμός ηλεκτρονικό εμπόριο και δημοπρασία έχτισαν ένα κολοσσό στο internet παρέχοντας επιχειρηματικές δυνατότητες για φιλόδοξους.

Λογαριασμός στο ebay

Δημιούργησε ένα λογαριασμό στο Ebay και σύνδεσε μια χρεωστική (προτείνεται) ή πιστωτική κάρτα. Το Ebay παρέχει υψηλή ποιότητα ασφάλειας. Αυτός ο λογαριασμός θα χρησιμοποιηθεί για τα έσοδα και τα έξοδα από τις πωλήσεις που θα πραγματοποιηθούν. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να κάνεις αγοραπωλησίες είναι σίγουρα μέσω PayPal. Με το λογαριασμό στο PayPal μπορείς να δεχτείς πληρωμές ή να πραγματοποιήσεις αγορές στο Ebay εύκολα, με ασφάλεια και αξιόπιστα.

Πως βγάζω χρήματα στο ebay;

1.  Πωλήσεις

 

Στο Ebay μπορείς να βγάλεις σε δημοπρασία ένα προϊόν, δίνοντας μια ελκυστική περιγραφή και τα στοιχεία του, είτε να θέσεις μια στάνταρ τιμή. Το κοινό που απευθύνεσαι είναι παγκόσμιο και αυτό συντελεί στην επιτυχία. Εάν είσαι αρχάριος στις πωλήσεις μη διστάσεις να το δοκιμάσεις! Όλοι από το μηδέν ξεκίνησαν. Για αρχή μπορείς να προσπαθήσεις να πουλήσεις κάτι προσωπικό ή κάτι που δε χρειάζεσαι, ώστε να καταλάβεις πως λειτουργεί και να μπεις στο κόλπο.

 

2.  Ψάξε ευκαιρίες, αγόρασε και πούλα online

Στο Ebay μπορείς ανά πάσα στιγμή να βρεις αμέτρητες ευκαιρίες προϊόντων σε τιμές που θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι εκατομμύρια χρήστες από όλο τον κόσμο αγοράζουν και πουλάνε καθημερινά αμέτρητα προϊόντα.

Ξεκίνα να ψάχνεις ευκαιρίες. Χτύπησέ τες και ξεκίνα να πουλάς είτε στο ebay, είτε στο ηλεκτρονικό σου κατάστημα, είτε σε αντίστοιχα ηλεκτρονικά καταστήματα στη χώρα σου με τις πιο ασυναγώνιστες τιμές, σαρώνοντας όλα τα ανταγωνιστικά πανάκριβα προϊόντα. Αρχικά θα πρέπει να στοχεύσεις σε μια κατηγορία προϊόντων γιατί αλλιώς θα χαθείς.

Έπειτα κάνε μια έρευνα τιμών στο ebay και στα ηλεκτρονικά καταστήματα που γνωρίζεις. Το πιο ισχυρό όπλο είναι πάντα η τιμή. Μόλις βρεις την κατάλληλη προσφορά χτύπα τη και προσπάθησε να πουλήσεις είτε στο ebay, είτε σε κάποιο άλλο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Προσοχή! Εάν φουσκώσεις την τιμή, τότε το προϊόν παύει να γίνεται ελκυστικό. Συνετό θα ήταν να την τσιμπήσεις λίγο, ώστε να έχεις μικρό κέρδος και να πουληθεί γρήγορα. Έτσι μπορείς να πουλήσεις περισσότερα προϊόντα γρήγορα και να κερδίσεις από την ποσότητα.

Παράδειγμα: Έστω ότι καταφέρνεις να πουλάς μόνο 5 προϊόντα καθημερινά, κερδίζοντας 5 ευρώ από το κάθε ένα. Σε μια μέρα θα χεις κέρδος 25 ευρώ και σε ένα μήνα 30x25=750 ευρώ. Αυτό το κέρδος είναι εφικτό και μπορείς να το διεκδικήσεις σχετικά γρήγορα από τον υπολογιστή σου, καθισμένος σε μια αναπαυτική καρέκλα. Αν καταφέρεις να κερδίσεις περισσότερα, τότε μάλλον γεννήθηκε ένας νέος επιχειρηματίας.

3.  Drop shipping

Drop shipping σημαίνει να πουλάς κάτι που δεν είναι δικό σου και δε σου ανήκει. Μπορεί να ακούγεται παράνομο, αλλά δεν είναι. Dropshippers είναι οι εταιρίες που προσφέρουν εμπορεύματα προς πώληση απευθείας στον πελάτη, από τη στιγμή που πληρώσεις. Δηλαδή δε χρειάζεσαι ούτε αποθηκευτικό χώρο, ούτε πακετάρισμα του προϊόντος, ούτε ταχυδρόμηση. Απλά βρίσκεις τον πελάτη που ενδιαφέρεται να αγοράσει ένα προϊόν και οι Dropshippers αναλαμβάνουν τα υπόλοιπα.

Πως λειτουργεί το Drop shipping;

 • Αρχικά αναζητείς μια εταιρία που συμφωνεί με το Dropshipping και προσφέρει αυτή την υπηρεσία.
 • Εισάγεις στην ιστοσελίδα που έφτιαξες στο ebay τη λίστα των εμπορευμάτων που διαθέτει η εταιρία στο Ebay ή στο Amazon ή στην προσωπική της ιστοσελίδα, χωρίς να αγοράσεις τίποτα. Ουσιαστικά μπορεί να γίνει μεταπώληση προϊόντων από το ebay στο ebay ή από οποιαδήποτε ιστοσελίδα στο ebay.
 • Όταν πουλήσεις ένα προϊόν εισπράττεις τη λιανική τιμή και το κόστος αποστολής από τον πελάτη.
 • Τότε πληρώνεις τη χονδρική τιμή και τα έξοδα αποστολής στην εταιρία που συνεργάζεσαι και αποστέλλει το εμπόρευμα στον πελάτη. Το κέρδος σου ισοδυναμεί με τη διαφορά λιανικής τιμής – χονδρικής τιμής.

Τι πρέπει να προσέξω στο Drop shipping;

 • Προσεκτική επιλογή εταιρίας. 

 

Οι υπηρεσίες που προσφέρεις εξαρτώνται αποκλειστικά από την εταιρία που συνεργάζεσαι. Εάν η εταιρία δεν πακετάρει σωστά ή χρειάζεται πολύ χρόνο για να αποστείλει τα εμπορεύματα, τότε είσαι υπόλογος εσύ και βγάζεις κακό όνομα.


 • Έλεγχος αποθεμάτων.

 

Καλό θα ήταν να ζητήσεις από την εταιρία να σε ενημερώσει για τα αποθέματα των προϊόντων που θέλεις να πουλήσεις. Το θέμα είναι να μη βρεθείς στη δυσάρεστη θέση να έχεις πουλήσει κάτι που βρίσκεται σε έλλειψη. Στη χειρότερη περίπτωση μπορεί ο λογαριασμός σου στο ebay να διακοπεί ή να κλείσει.


Πλεονεκτήματα του Drop shipping

 • Το κυριότερο είναι ότι δε χρειάζεσαι αρχικό κεφάλαιο για να ξεκινήσεις. Μέχρι να πουλήσεις ένα προϊόν δεν έχεις ξοδέψει δεκάρα. Πρώτα πουλάς και μετά πληρώνεις το κόστος των προϊόντων.
 • Ελάχιστο ρίσκο. Αν δεν πουλήσεις, δε μπαίνεις μέσα και δεν κινδυνεύεις.
 • Μεγάλη ποικιλία και διαθεσιμότητα προϊόντων. Από τη στιγμή που δεν αγοράζεις το εμπόρευμα, μπορείς να κατέχεις εικονικά όσο εμπόρευμα έχουν οι μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν ξοδέψει χιλιάδες ευρώ για να γεμίσουν τις αποθήκες τους.
 • Εργάζεσαι από το σπίτι σου και δεν έχεις αφεντικά και προϊσταμένους πάνω από το κεφάλι σου. Δουλεύεις για σένα, στις συνθήκες και τα ωράρια που εσύ επιλέγεις.

Κατηγορίες εταιριών Dropshippers

Πριν επιλέξεις με ποια Dropshipper εταιρία θα συνεργαστείς, πρέπει να γνωρίζεις σε ποια κατηγορία ανήκει. Οι Dropshippers εντάσσονται σε δυο τελείως διαφορετικές κατηγορίες που θα πρέπει να κατανοήσεις πλήρως. Είναι οι aggregators και οι Manufacturers ή Master Distributors.

 • Aggregators

Οι Aggregators είναι ουσιαστικά μεσάζοντες. Ουσιαστικά δεν έχουν εμπόρευμα, ούτε αποθήκη με προϊόντα, αλλά μια εικονική αποθήκη. Στο internet διαφημίζονται εκτενώς, ισχυριζόμενοι ότι έχουν εκατομμύρια επώνυμα προϊόντα που μπορούν να πουλήσουν απευθείας στον πελάτη. Με αυτές τις εταιρίες, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις, δε θα μπορέσεις να κερδίσεις χρήματα στο ebay, διότι οι τιμές που θα σου προσφέρουν θα αντιστοιχούν σε τιμές προϊόντων λιανικής και όχι χονδρικής. Συνήθως αυτές οι τιμές αντιστοιχούν με αυτές που θα βρεις στο ebay. Το ζήτημα είναι να προμηθευτείς το εμπόρευμα απευθείας από τον χονδρέμπορο.

 • Manufacturers ή Master Distributors

Αυτές είναι οι εταιρίες που θα πρέπει να συνεργαστείς, διότι είναι οι κατασκευαστές των προϊόντων ή οι διανομείς τους. Υπάρχουν εκατοντάδες εταιρίες που δέχονται Dropshipping συνεργασίες. Κάποιες από αυτές θα στείλουν τα προϊόντα άμεσα στον πελάτη και άλλες θα χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες των διανομέων τους. Σε αυτές τις εταιρίες θα πάρεις τη χαμηλότερη διαθέσιμη τιμή, που αντιστοιχεί σε χονδρική τιμή. Έτσι θα κερδίσεις τα περισσότερα λεφτά, είτε πουλώντας στο ebay, είτε σε μια ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Το Dropshipping αναλυτικά: Τι είναι το Dropshipping και πως λειτουργεί


4.  Γίνε Συνεργάτης (Affiliate) στο Ebay.

Εάν έχεις ιστοσελίδα ή blog μπορείς να εκμεταλλευτείς την ευκαιρία που σου δίνει το Ebay και να βγάλεις έξτρα λεφτά. Είναι πολύ απλός τρόπος. Αρχικά κάνεις μια δωρεάν εγγραφή σαν Affiliate στο Ebay. Μόλις πάρεις την έγκριση θα σου δοθεί ένας σύνδεσμος κειμένου (link), τον οποίο μπορείς να τοποθετήσεις οπουδήποτε και να παραπέμψεις σε άλλους να γίνουν μέλη στο Ebay και να το χρησιμοποιήσουν. Για κάθε ένα καινούριο μέλος, το Ebay θα σε ανταμείψει με ένα χρηματικό ποσό, καθώς και ένα ποσοστό από κάθε αγοραπωλησία του μέλους. Είναι ευκαιρία που δε χάνεται!

Πως θα πετύχω στο ebay;

Για να πουλήσεις ένα προϊόν στο ebay ακολούθησε τα παρακάτω:

 • Η σελίδα σου στο ebay θα πρέπει να φαίνεται επαγγελματική και σοβαρή. Αφιέρωσε λίγο χρόνο ώστε να δημιουργήσεις μια όμορφη ηλεκτρονική “βιτρίνα”.
 • Τοποθέτησε ευκρινείς εικόνες προϊόντων. Πρόσεξε όμως το μέγεθος των εικόνων να μη βαραίνει πολύ τη σελίδα.
 • Δώσε έμφαση στον τίτλο του προϊόντος, διότι είναι το κλειδί που βοηθάει τους πελάτες να το ανακαλύψουν.
 • Δώσε μια ελκυστική, σύντομη και περιεκτική περιγραφή στο προϊόν.
 • Δώσε ποιότητα και όχι σαβούρα.
 • Επικοινώνησε άμεσα με τα άτομα που θα σου ζητήσουν πληροφορίες. Στο internet όλοι αναζητούν ταχύτητα και εξυπηρέτηση.
 • Προσπάθησε να αποκτήσεις θετικά feedbacks. Για να χτιστεί ένα καλό όνομα απαιτείται χρόνος, αλλά για να γκρεμιστεί αρκούν μερικά λεπτά.
 • Πρόσφερε ανταγωνιστικές και ελκυστικές τιμές.
 • Κάνε έρευνα τιμών στους ανταγωνιστές σου και στις online δημοπρασίες.
 • Ξεκίνα αργά και σταθερά. Περίμενε τα πρώτα αποτελέσματα, μελέτησέ τα και απέκτησε εμπειρία στις online συναλλαγές.
 • Υπολόγισε σωστά το κόστος των εξόδων, ώστε το κέρδος σου να μην είναι μηδενικό. Να λάβεις υπόψη το ποσό που θα σε χρεώσει η PayPal και το ebay για τη λίστα των προϊόντων. Όσο περισσότερα προϊόντα, τόσο μεγαλύτερη η χρέωση.
 • Μην απογοητευτείς αμέσως εάν ένα προϊόν δεν καταφέρεις να το πουλήσεις με την πρώτη. Αναπροσάρμοσε την τιμή ή την περιγραφή και ξαναπροσπάθησε και δεύτερη και τρίτη φορά.
 • Εάν παρατηρήσεις ότι ένα από τα προϊόντα σου πουλάει περισσότερο, εστίασε σε αυτό και προσπάθησε να κρατάς το απόθεμά του, ώστε να είναι διαθέσιμο και να έχεις τη δυνατότητα να προσφέρεις μεγαλύτερη ποσότητα. Αν το καταφέρεις αυτό πειραματίσου και με άλλα.

Πως θα υπολογίσω την τιμή και τα έξοδα στις online πωλήσεις;

Ένα βοήθημα για αρχάριους και έμπειρους στις online πωλήσεις, προσφέρει η ιστοσελίδα http://salecalc.com/  Είναι μια αριθμομηχανή που υπολογίζει την τιμή που θα πρέπει να βάλεις σε ένα προϊόν για να κερδίσεις το επιθυμητό ποσό, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων που θα έχεις. Η αριθμομηχανή μπορεί να κάνει υπολογισμούς για το ebay, το amazon, το PayPal και άλλα πολλά. Είναι ένα σημαντικό εργαλείο που θα σου προσφέρει τις απαραίτητες λογιστικές πληροφορίες, έτσι ώστε να πετύχεις τους στόχους σου. Μπορείς να κάνεις απεριόριστες δοκιμαστικές ενέργειες για να πετύχεις την καλύτερη δυνατή τιμή στο προϊόν που φιλοδοξείς να πουλήσεις.

Οδηγός Dropshipping

Πλήρης οδηγός για το Dropshipping: Περιγράφει τεχνικές και κόλπα για να ξεκινήσεις τη δική σου Online επιχείρηση στο eBay ή στο Amazon βήμα βήμα από το μηδέν χωρίς κεφάλαιο, ως Dropshipper.