Online Πωλήσεις στην Clickbank

Clickbank logo

Πως μπορείς να κάνεις πωλήσεις στο Internet και να αναπτύξεις μια επιχείρηση online μέσω της Clickbank; Πως μπορείς να πουλήσεις ψηφιακά προϊόντα πληροφορίας, eBook, PDF, Video, Software;

Πώληση ψηφιακών – ηλεκτρονικών προϊόντων.

Από το 1998 η Clickbank έχει εδραιώσει μια πολύ έντονη παρουσία στο χώρο των onlineπωλήσεων μέσω του internet marketing. Το επιχειρηματικό μοντέλο που καθιέρωσε η Clickbank, με τεράστια επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια, έχει ονομαστεί “infopreneurs”, το οποίο προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων “information” και “entrepreneur”. Εν ολίγοις αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο αφορά εκείνα τα άτομα που πουλάνε στο internet προϊόντα με πληροφορίες, τα γνωστά ως “How to Products”. Αυτά τα προϊόντα διδάσκουν κάποιον πώς να κάνει κάτι, πώς να το κάνει καλύτερα και πιο αποτελεσματικά.

Μερικά παραδείγματα των προϊόντων πληροφορίας είναι “Πώς να φτιάξεις μια επιχείρηση στο Internet”, “Πώς να πετύχεις στο internet marketing”, “Πώς να βγάλεις λεφτά από blogs”, “Πώς να παίξεις ένα μουσικό όργανο”, “Πώς να μάθεις γρήγορα μια ξένη γλώσσα”, “Βιβλία συνταγών” και πολλά άλλα. Τα προϊόντα αυτά πωλούνται Online με τη μορφή eBook, PDF, ήχου, Video, software, κλπ.

Όταν η γνώση και η πληροφορία μετατρέπονται σε προϊόν που παράγει χρήμα.

Η γνώση που έχεις μπορεί εύκολα να εμπορευτεί στο internet με πολλούς τρόπους. Ξεφεύγοντας από τους παραδοσιακούς τρόπους της εμπορεύσιμης γνώσης που κυκλοφορεί με τη μορφή βιβλίων, το internet σου δίνει τη δυνατότητα να την ψηφιοποιήσεις ηλεκτρονικά σε κείμενο, σε ήχο και σε video. Με αυτό τον τρόπο μπορεί ένα προϊόν να πουληθεί άμεσα σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο χωρίς ιδιαίτερα έξοδα. Εάν θα μπορούσες να το κάνεις αυτό, τότε γιατί να μη μπορούσες να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση στο internet; Εάν κατάφερνες να δημιουργήσεις ένα πολύ καλό ψηφιακό εγχειρίδιο, τότε ίσως να έφτασε η στιγμή να επισκεφτείς την Clickbank.

Τι μπορεί να κάνει η Clickbank για σένα;

Η Clickbank υπάρχει για κάνει όλη τη δύσκολη δουλειά. Το πιο σημαντικό κομμάτι των πωλήσεων στο internet είναι σίγουρα η διαφήμιση. Ως Vendor της Clickbank δεν έχεις κανένα λόγο να ανησυχείς. Η Clickbank συνεργάζεται με χιλιάδες Affiliates σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι προωθούν τα προϊόντα της σε χιλιάδες ιστοσελίδες με επιτυχία. Η φιλοσοφία της Clickbank ακολουθεί το μοντέλο του Affiliate Marketing. Αυτό σημαίνει ότι εσύ ως έμπορος θα πληρώσεις μια προμήθεια, από το προϊόν που θα πωληθεί, όταν πουληθεί, στο άτομο που θα συστήσει το προϊόν σου. Ο ρόλος της Clickbank είναι να φέρει το προϊόν σου σε επαφή με τους Affiliates της, οι οποίοι θα αναλάβουν να το προωθήσουν και να το συστήσουν προς πώληση, και να σου παρέχει όλα τα απαραίτητα στατιστικά επί των ηλεκτρονικών πωλήσεων.

Ποιος μπορεί να πουλήσει στην Clickbank;

Στην Clickbank μπορεί οποιοσδήποτε να γίνει μέλος ως “Vendor”, δηλαδή ως προμηθευτής προϊόντων πληροφορίας. Η Clickbank διαθέτει δυο διαφορετικά προγράμματα, εκ των οποίων το πρώτο αφορά τα άτομα ή τις επιχειρήσεις που δεν έχουν κάποια ιστοσελίδα για να προωθήσουν το προϊόν τους και το δεύτερο αφορά τα άτομα ή τις επιχειρήσεις που διαθέτουν μια ιστοσελίδα και θέλουν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Πρόγραμμα Clickbank Powered

Το Clickbank Powered αφορά εκείνα τα άτομα που δεν διαθέτουν κάποια ιστοσελίδα για να προωθήσουν και να πουλήσουν το προϊόν τους. Αυτό το πρόγραμμα αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους για να ξεκινήσεις μια επιχείρηση στο internet. Επιλέγοντας το Clickbank Powered θα έχεις στη διάθεσή σου όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να σχεδιάσεις την ιστοσελίδα σου πολύ εύκολα, χωρίς να χρειαστείς τη βοήθεια ενός webmaster ή τη γνώση κώδικα Html ή CSS. Η Clickbank έχει σχεδιάσει έτσι αυτή την πλατφόρμα έτσι ώστε να είναι εύκολη στη χρήση και να σου παρέχει τα εργαλεία για τη σχεδίαση μιας ιστοσελίδας ειδικά για online πωλήσεις, όπως και το web hosting. Επιπλέον σου παρέχει τη δυνατότητα να στέλνεις αυτόματα newsletters και emails, όπως επίσης και εργαλεία για να γίνονται Online πληρωμές. Το κόστος αυτού του προγράμματος είναι $47 το μήνα. Μπορεί να φαίνεται αρκετά υψηλό αλλά περιλαμβάνει το κόστος του domain name, του web hosting, του file storage, του προγράμματος σχεδιασμού ιστοσελίδων, του Mailing list builder, της υποστήριξης πελατών, της ενεργοποίησης των προϊόντων και πολλών άλλων. Για να δεις το πρόγραμμα επισκέψου το site της Clickbank.

Πρόγραμμα Clickbank DIY

Το πρόγραμμα DIY της Clickbank απευθύνεται στα άτομα που έχουν ήδη μια ιστοσελίδα που προωθεί ένα προϊόν. Επιλέγοντας αυτό το πρόγραμμα, το προϊόν σου θα είναι διαθέσιμο να προωθεί από περισσότερους από 100.000 Affiliates σε όλο τον κόσμο. Το κλειδί της επιτυχίας βασίζεται στην ατελείωτη λίστα πελατών που θα αυξήσει το εισόδημά σου. Το κόστος αυτού του προγράμματος περιλαμβάνει μόνο το κόστος ενεργοποίησης του προϊόντος σου, το οποίο αντιστοιχεί σε $49,95 και πληρώνεται μόνο μια φορά. Περισσότερες πληροφορίες στο site της Clickbank.

Προωθώντας ένα προϊόν για πρώτη φορά.

Ένας βασικός κανόνας για να μπει το προϊόν σου στη λίστα της Clickbankαφορά καταρχάς την ιστοσελίδα σου και το στήσιμό της.

Οι ιστοσελίδες που παρέχονται από κάποια υπηρεσία δωρεάν, δηλαδή με δωρεάν domainnameκαι webhosting, δεν μπορούν να ενταχθούν στο δίκτυο της Clickbank, όπως για παράδειγμα από το blogger ή το wordpress. Άρα η ιστοσελίδα θα πρέπει να σου ανήκει.

Κάθε ιστοσελίδα θα πρέπει να αποτελείται από δυο βασικές σελίδες: Την Pitch page και την Thank You page.

  • Η Pitch page είναι αυτή η σελίδα που περιγράφει το προϊόν που επιδιώκεις να πουληθεί και περιέχει τον κατάλληλο σύνδεσμο που παρέχει η Clickbank για να ολοκληρωθεί μια online πώληση.
  • Η Thank You page είναι η σελίδα που θα εμφανιστεί στο χρήστη αμέσως μετά την αγορά του προϊόντος και θα περιέχει μια ευχαριστία προς τον πελάτη, οδηγίες για την πρόσβαση του πελάτη στο προϊόν μέσω download ή άλλου τρόπου παράδοσης, τον τρόπο επικοινωνίας σε περίπτωση υποστήριξης ή προβλήματος και μια υπενθύμιση της χρέωσης.

Το μυστικό της επιτυχίας της Clickbank

Η Clickbank ενθαρρύνει όλους τους Vendors να καταβάλλουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προμήθεια για κάθε πώληση προς τους Affiliates. Η προμήθεια για κάθε πώληση κυμαίνεται από 5% - 75%. Όσο μεγαλύτερη είναι η προμήθεια, τόσο μεγαλύτερο είναι και το κίνητρο να διαφημιστεί καλύτερα και από μεγαλύτερο όγκο μεταξύ των Affiliates. Άλλωστε όταν κάτι αφορά τις πωλήσεις μέσω internet αυτό δεν είναι άλλο από το κέρδος, που αποτελεί και τον σημαντικότερο παράγοντα. Η Clickbank ακολουθώντας για χρόνια αυτή τη συνταγή καθιερώθηκε ως βασιλιάς στις online πωλήσεις στο Affiliate marketing και πολύ δύσκολα θα την ξεπεράσει κάποιο άλλο Network.