Paid To Click

Paid to click

Paid to click, PTC sites - Τι είναι;

Paid to click sites ή PTC sites είναι οι online εταιρίες που σε πληρώνουν ένα προκαθορισμένο χρηματικό ποσό, απλά για να επισκέπτεσαι τις ιστοσελίδες που διαφημίζουν. Η διάρκεια κατά την οποία πρέπει να παραμείνεις σε κάποια ιστοσελίδα είναι μόλις μερικά δευτερόλεπτα. Με λίγα λόγια τα PTC sites πληρώνουν λεφτά για κάθε click που κάνεις σε διαφημίσεις.

Τι προσφέρουν τα PTC sites;

Τα PTC sites σε πληρώνουν για κάθε μια από τις παρακάτω ενέργειες:

 • επισκέψεις σε ιστοσελίδες
 • για κάθε σύσταση - referral
 • για να διαβάζεις ή να δέχεσαι emails
 • συμπλήρωση αιτήσεων εγγραφής - sign up
 • συμμετοχή σε έρευνες
 • για να βλέπεις video
 • download
 • διαγωνισμούς
 • και πολλά άλλα

 

Πόσα λεφτά κερδίζω από κάθε click;

Τα χρήματα που αντιστοιχούν σε κάθε click είναι συνήθως ανάλογα με τη διάρκεια παραμονής στην ιστοσελίδα που επισκέπτεσαι. Ο μέγιστος χρόνος επίσκεψης είναι 30 δευτερόλεπτα και το κέρδος είναι περίπου 1-2 cents. Για 15 sec αντιστοιχούν περίπου 0,5 - 1 cents και για 3 sec 0,1 cent. Το κάθε PTC site δίνει τις δικές του προσφορές.

Μπορώ να βγάλω λεφτά από τα PTC;

Ένα είναι σίγουρο, μόνο από click σε ιστοσελίδες δε θα κερδίσεις κάποιο αξιοσέβαστο ποσό. Σίγουρα θα χρειαστούν εκατοντάδες click για να κερδίσεις μερικά ευρώ. Για αυτό το λόγο πολλά PTC sites προσφέρουν και επιπλέον τρόπους, όπως προανέφερα, ώστε να γίνουν πιο ελκυστικά. Αν αξιοποιήσεις όλες τις δυνατότητες που σου προσφέρουν και κατανοήσεις το ηλεκτρονικό μοντέλο πυραμίδας των referrals, τότε μπορείς πραγματικά να βγάλεις χρήματα.

Referrals

Η επιτυχία στα PTC και το εύκολο χρήμα βασίζεται ξεκάθαρα στους referrals. Από τη στιγμή που κάνεις δωρεάν εγγραφή και γίνεις μέλος σε ένα PTC site, έχεις το δικαίωμα να προσκαλέσεις οποιονδήποτε να γίνει μέλος με δική σου σύσταση. Μπορείς να στείλεις email σε φίλους, γνωστούς, αγνώστους να γίνουν και αυτοί μέλη, με σκοπό να κερδίσουν λεφτά online. Τα άτομα που θα προσκαλέσεις και θα δεχτούν να γίνουν μέλη θα είναι οι referrals σου. Το κάθε PTC site θα σου δώσει ένα σύνδεσμο (link), το οποίο περιέχει το δικό σου ID number. Όταν κάποιος πατήσει αυτό το link και γίνει μέλος, τότε καταγράφεται ότι έγινε με δικιά σου σύσταση. Η καταγραφή γίνεται μέσω των cookies, δηλαδή τα ηλεκτρονικά ίχνη της διαδρομής που αφήνεις όταν σερφάρεις στο internet.

Πόσα χρήματα κερδίζω από τους Referrals;

Το κάθε PTC site προσφέρει και ένα ποσοστό κέρδους από κάθε referral το οποίο κυμαίνεται από 5% - 100%.  Αυτό μεταφράζεται στο ότι το PTC site σε ανταμείβει για κάθε referral με ένα ποσοστό επί των κερδών που κερδίζει κάθε μέρα ο referral σου. Αν για παράδειγμα το ποσοστό των referrals είναι στο 20% και έχεις προσκαλέσει 10 φίλους σου, από τους οποίους ο κάθε ένας έχει ήδη κερδίσει από 10 ευρώ, δηλαδή σύνολο 100 ευρώ, τότε η εταιρία θα σε ανταμείψει με το 20% των 100 ευρώ, δηλαδή με 20 ευρώ. Η ίδια διαδικασία ισχύει για όλους. Ο καθένας, ασχέτως αν έχει συσταθεί από κάποιον άλλο, μπορεί να συστήσει άλλους και να αποκτήσει τους referral του. Αυτή η διαδικασία βασίζεται στη γνωστή πυραμίδα, μόνο που στο internet γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο. Αν βάλεις στόχο να αποκτήσεις πολλούς referrals, τότε μπορείς να φανταστείς και τι κέρδος θα μπει στο πορτοφόλι σου. Με απλά μαθηματικά βασισμένα στο παραπάνω παράδειγμα, αν έχεις συστήσει 100 άτομα, τότε θα βάλεις στην τσέπη σου 200 ευρώ.

Από τους referrals κερδίζεις επ' αόριστον, αρκεί να είναι ενεργοί και να βγάζουν λεφτά. Όσο κερδίζουν, κερδίζεις και εσύ. Τα κέρδη από τους referrals δε σταματούν εκεί. Στο παράδειγμα που έδωσα, οι φίλοι που σύστησες είναι 1ου βαθμού referrals σου και επειδή η πυραμίδα δε σταματάει εκεί, υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. Αυτό πραγματοποιείται όταν αποκτήσεις και 2ου βαθμού referrals, δηλαδή στην περίπτωση που οι δικοί σου referrals συστήσουν και άλλα άτομα. Οι τελευταίοι θα γίνουν referrals στους referrals σου, με αποτέλεσμα να κερδίζουν όλοι στη σειρά. Αν αυτό νομίζεις ότι είναι περίπλοκο μπορεί να έχεις δίκιο, αλλά για ένα υπολογιστή είναι μια πολύ απλή διαδικασία. Κάθε PTC site σου παρέχει στατιστικά σύμφωνα με τα οποία αναλύονται τα κέρδη σου και τα κέρδη από τους referrals σου.

Αν είσαι δύσπιστος για το κατά πόσο λειτουργεί αυτό το σύστημα, τότε μπορείς μέσα σε 5 λεπτά να το επιβεβαιώσεις. Το ίδιο φυσικά έκανα και εγώ. Ενώ ήμουν μέλος σε ένα PTC site, έστειλα πρόσκληση σε ένα κοντινό πρόσωπο κατόπιν συνεννόησης. Έτσι θα επιβεβαιωνόμουν εάν λειτουργεί πραγματικά ή εάν είναι μια απάτη. Τελικά μέσα σε λίγα λεπτά αποδέχτηκε την πρόσκληση και από το μενού επιβεβαιώθηκε ότι απέκτησα τον πρώτο μου referral. Από τα click που πραγματοποίησε κέρδισε μέσα σε 3 λεπτά 10 cents. Μετά από λίγα λεπτά επιβεβαίωσα από τα στατιστικά μου ότι κέρδισα και εγώ το 25%, δηλαδή 2,5 cents. Φυσικά αυτή τη διαδικασία την επανέλαβα και άλλες φορές με άλλους φίλους, παρατηρώντας τα στατιστικά μου και τελικά απομάκρυνα κάθε αμφιβολία.

Πως θα αποκτήσω referrals;

 • Στέλνοντας προσωπικά email στις επαφές σου.
 • Προσκάλεσαι φίλους μέσω facebook, twitter και social media
 • Βάλε link σε blogs γράφοντας κάποιο άρθρο.
 • Αν έχεις blog, forum, website, newsletter διαφήμισέ το.
 • Αγοράζοντας referrals (Δεν το προτείνω).

Ποιος πληρώνει αυτά τα λεφτά;

Το κάθε PTC έχει και τους δικούς του διαφημιζόμενους. Οι διαφημιζόμενοι είναι αυτοί που πληρώνουν στην PTC εταιρία ένα ποσό, ώστε να τους διαφημίσουν και να αποκτήσουν επισκέψεις στην ιστοσελίδα τους. Αυτό το είδος διαφήμισης έχει πολύ μικρό κόστος και αντιστοιχεί σε μερικά δολάρια ανά 1000 επισκέψεις. Για αυτό το λόγο το κάθε click σου έχει αυτή την μικρή αξία. Τα χρήματα που πληρώνει ο διαφημιζόμενος πηγαίνουν είτε εξολοκλήρου στα μέλη των PTC που κάνουν τα click, είτε κρατάει και η PTC εταιρία ένα μικρό ποσοστό. Η διαφήμιση μέσω των PTC φαίνεται ότι έχει αποτέλεσμα, αφού από την πλευρά των διαφημιζόμενων τα έξοδα διαφήμισης έχουν πολύ χαμηλό κόστος και από την πλευρά των χρηστών του internet υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, επειδή μέσα σε λίγα λεπτά κερδίζουν λεφτά από click.

Μέθοδος πληρωμής

Τα PTC sites προσφέρουν διάφορες επιλογές στη μέθοδο πληρωμής. Συνηθίζεται να πληρώνουν μέσω Paypal, ούτως ώστε να διασφαλίζονται οι ηλεκτρονικές πληρωμές. Για να ζητήσεις μια πληρωμή απαιτείται να έχεις κερδίσει ένα συγκεκριμένο όριο χρημάτων, το οποίο διαφέρει από εταιρία σε εταιρία. Έχω συναντήσει PTC που πληρώνουν από τα πρώτα 0,50€ και άλλα από 6€. Γενικά είναι ιδιαίτερα χαμηλά τα όρια πληρωμής.

Απατεώνες PTC

Τα PTC sites γνωρίζουν αρκετά μεγάλη άνθιση, από τη στιγμή που εκατομμύρια χρήστες από όλο τον κόσμο άρχισαν να γίνονται μέλη, προκειμένου να κερδίσουν εύκολο χρήμα ή να δοκιμάσουν από περιέργεια τη διαδικασία paid to click. Όπως σε όλους τους κλάδους, έτσι και εδώ, υπάρχουν και αυτές οι εταιρίες που δεν πληρώνουν ή αθετούν τις πληρωμές. Οι απατεώνες ή PTC scam είναι κάτι που θα πρέπει να αποφύγεις γιατί θα χάσεις τζάπα το χρόνο σου. Στο internet διαφημίζονται 100άδες PTC που είναι απατεώνες και για αυτό το λόγο το clickmoney θα σου προτείνει κάποια PTC site που είναι δοκιμασμένα και δε θα σε κοροϊδέψουν. Μετά από δοκιμή αρκετών PTC έφτιαξα μια λίστα με αυτά που ξεχωρίζουν, καθώς και τα βασικά χαρακτηριστικά τους. Έτσι θα καταφέρεις να κερδίσεις χρήματα online χωρίς να έχεις το φόβο να σε εξαπατήσουν.

Αξίζει να το δοκιμάσω;

Όταν υπάρχει τρόπος να βγάλεις χρήματα online από το σπίτι σου πίνοντας το καφεδάκι σου, αξίζει να τον δοκιμάσεις. Στα PTC θα χρειαστείς ελάχιστα λεπτά για να κάνεις click και λίγα λεπτά ακόμα για να προσκαλέσεις referrals. 10 λεπτά την ημέρα πιστεύω ότι είναι αρκετά. Η εγγραφή στα PTC είναι δωρεάν, οπότε δε χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις.

Τι χρειάζεται για να κάνω εγγραφή;

Η εγγραφή μέλους στα PTC είναι δωρεάν. Για να κάνεις εγγραφή θα πρέπει να συμπληρώσεις τη φόρμα εγγραφής με ένα user name, password και το email στο οποίο θα επιβεβαιώσεις την αποδοχή της εγγραφής σου. Όσων αφορά τη μέθοδο πληρωμής, εάν επιλέξεις να πραγματοποιηθεί μέσω paypal θα πρέπει να δηλώσεις το email του paypal σου. Εάν δίνεται η δυνατότητα πληρωμής μέσω επιταγής, θα πρέπει να δηλώσεις το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση αποστολής. Τα στοιχεία που θα δηλώσεις θα πρέπει να είναι αληθινά, ειδάλλως δε θα μπορέσεις να παραλάβεις και να εξαργυρώσεις την επιταγή. Στην περίπτωση που δεν έχεις paypal και δεν υπάρχει δυνατότητα επιταγής, μπορείς να ξεκινήσεις ως ενεργό μέλος και μέχρι την ώρα της πληρωμής να επιλέξεις τη μέθοδο.

Clixsense

clixsense

Η Clixsense είναι το καλύτερο PTC site με πάνω από 2 εκατομμύρια εγγεγραμμένα μέλη.

 • Προσφέρει έως και 0,02$ για κάθε click.
 • Καθημερινές έρευνες ολίγων λεπτών με κέρδος $0,75 - $2,25.
 • Paid offers.
 • Ερωτηματολόγια (Tasks) με κέρδος έως και $1 για κάθε σελίδα.
 • Referral bonus
 • Διαγωνισμούς και άλλα πολλά.

 Join Clixsense for free

Read more: Clixsense

Clixsense Tips

Clixsense tips

Κόλπα, συμβουλές, οδηγίες και video-tips για να βγάλεις λεφτά από την Clixsense!

Read more: Clixsense Tips

Paidverts και τρελά κέρδη!

Paidverts logo

Τι είναι το Paidverts, πως δουλεύει, και πως κερδίζεις χρήματα; Είναι ένα από τα έγκυρα Sites ή απάτη; Το δοκιμάσαμε και αναλύουμε το πως λειτουργεί, πως πληρώνει και τι το διαφορετικό έχει από όλα τα άλλα PTC Sites!

Read more: Paidverts και τρελά κέρδη!

Δοκιμάσαμε το ojooo PTC

ojooo watching Ad

Παρουσίαση του PTC site ojooo.com - Απάτη ή έγκυρο; Πόσο πληρώνει για κάθε προβολή διαφήμισης στα δωρεάν μέλη; Αξίζει ή όχι; Το δοκιμάσαμε και βγάλαμε τα συμπεράσματά μας.

Read more: Δοκιμάσαμε το ojooo PTC

Incentria

Incentria

Το PTC site Incentria δυστυχώς χρεοκόπησε και έκλεισε οριστικά. Διαβάστε την ανακοίνωση για τους λόγους που ανάγκασαν τον ιδιοκτήτη να βάλει λουκέτο σε δυο από τα πιο αξιόπιστα Paid To Click Sites.

Read more: Incentria

Clixword

clixword

Το clixword είναι ένα πολύ μέτριο PTC με λίγους διαφημιζόμενους και ελάχιστες προοπτικές για κέρδος. Διαβάστε γιατί δεν το προτείνουμε πλέον.

Read more: Clixword

Neopaid

neopaid

Το neopaid διαθέτει τους περισσότερους διαφημιζόμενους από όλα τα PTC sites. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να κερδίσεις περισσότερα λεφτά από clicks. Για να κερδίσεις λεφτά μπαίνεις στην κατηγορία Earnings Area με τις εξής επιλογές:

 • Paid to click
 • Paid to read ads
 • Paid to signup
 • Paid to read email ads
 • Paid to promote

Read more: Neopaid

Wordlinx

wordlinx

Το wordlinx είναι ένα μέτριο PTC site με λίγους διαφημιζόμενους χορηγούς και με ένα δικό του σύστημα referrals. Στο wordlinx δεν κερδίζεις ανάλογα με τα κέρδη των referral σου, αλλά ανάλογα με το πλήθος των referral. Προσφέρει κέρδη μέσω:

 • Paid to click
 • Referrals

Read more: Wordlinx

NeoBux

neobux

Στο neobux κάνεις click, βλέπεις διαφημίσεις και κερδίζεις λεφτά. Το neobux είναι ελληνικό PTC site με χιλιάδες μέλη. Το μεγάλο αρνητικό του neobux είναι οι περιορισμοί των referrals για τα απλά μέλη και τα λεφτά που μπορείς να κερδίσεις από αυτούς, καθώς δεν μετράνε όλα τα click τους.

 • Paid to click
 • Referrals
 • Tasks

Read more: NeoBux